Online Chat

Reizen naar Paraguay

Openingstijden Paraguay

Veel winkels gaan al om 7.00 uur open. Een aantal sluit tussen de middag voor lunchpauze. Banken zijn open van 8.45 tot 15.00 uur. Ze zijn in het weekend gesloten.

Shoppen in Paraguay
Zowel in grote steden als kleinere plaatsten vind je ambachtswinkeltjes waar je typisch Paraguayaans handwerk kunt kopen. Alle grote steden hebben wel winkelstraten, maar de beste plek om te shoppen is de hoofdstad Asunción. Hier vind je enkele winkelcentra en supermarkten. Palma is de grootste en bekendste winkelstraat van Asunción. In deze straat verkopen ook inheemse vrouwen geweven tassen, sieraden en manden. De mannen verkopen fluitjes, pijl en bogen en veren haartooien. Bij het Toeristenkantoor op Palma is ook handwerk te koop. Op het Plaza Libertad bij Chile y Oliva zijn overdekte stalletjes waar traditionele Paraguyaanse handwerkkunst - zowel houten, lederen als katoenen voorwerpen – wordt verkocht.

Middenin de hoofdstad ligt Mercado Cuatro, een warenhuis waar vooral de Paraguayaanse bevolking komt winkelen. Het is beter te omschrijven als een markt waar kleine winkels dicht op elkaar liggen en iedere winkel is gericht op de verkoop van een bepaalde productgroep.

In de hoofdstad Asunción is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Abasto Market, die aan de rand van de stad wordt gehouden. Het is een erg kleurige markt en een mooie plek om een indruk te krijgen van het echte Paraguayaanse leven. Op deze markt worden vooral etenswaren, zoals groente, fruit, vlees en vis te koop aangeboden.