Online Chat

Reizen naar Paraguay

Eten en drinken Paraguay

Paraguay heeft een Zuid-Amerikaanse keuken die vol zit met Spaanse, Portugese en Braziliaanse invloeden. Maïs en cassave zijn basisingrediënten die bijna in ieder Paraguayaans gerecht gebruikt worden. Een typisch Paraguayaans voorgerecht is 'Bori-Bori'. Dit is een kippensoep met maïsmeel noedels. Als hoofdgerecht eet men vaak chipa, een brood gemaakt van maïsmeel of maniok met kaas en ei. Bij chipa soo wordt vlees als vulling toegevoegd.  Een ander populair gerecht is locro. Deze stoofpot bevat vooral kaas en aardappelen. Dit gerecht is oorspronkelijk afkomstig van Spaanse kolonisten. Als dessert is mazamorroa favoriet. Deze pudding is gemaakt van mais en bevat een snufje kaneel.

Drinken in Paraguay
Een gebruik dat de Paraguayanen over hebben genomen van de indianen is het drinken van maté. Maté is een soort thee gemaakt van gedroogde bladeren van de Yerba maté boom. Er zijn heel wat varianten van deze drank zoals maté cocido, waarin ook gekookte melk zit en tereré, dat koud gedronken wordt. Vooral tereré is erg populair in Paraguay. Het wordt gezien als een stimulerende drank en volgens de Paraguayanen zou het helpen om ziektes te voorkomen. Het drankje wordt genuttigd in groepsverband, dus als je een groepje Paraguayanen aantreft die een beker met een rietje doorgeven dan weet je dat ze met dit ritueel bezig zijn.

Tot slot kun je in Paraguay beter geen kraanwater drinken. Je kunt overal flessen water kopen.