Online Chat

Reizen naar Belize

Geld Belize

De munteenheid van Belize is Belize dollar (BZD), onderverdeeld in 100 cents. Banbiljetten zijn er van 100, 50, 20, 10, 5 en 2 Belize dollar. Munten zijn er van 1 Belize dollar en 50, 25, 10, 5 en 1 cent. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com/currency/converter

Houd er rekening mee dat prijzen soms in Amerikaanse dollar worden vermeld. Je kunt het beste US dollars wisselen. Pinnen is op beperkte schaal mogelijk in Belize. Zorg dan ook dat je voldoende cash dollars hebt.  

ATM in Belize
Houd er rekening mee dat prijzen soms in Amerikaanse dollar worden vermeld. Je kunt het beste US dollars wisselen. Je kunt pinnen bij ATM’s met bankpassen met Cirrus- of Plus-logo. En met creditcard (Mastercard en Visacard). Zie: http://www.belize.com/atms-in-belize. Zorg dat je altijd voldoende cash dollars achter de hand hebt.

Veilig pinnen in Belize
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Belize dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Betalen met een creditcard in Belize

Met een creditcard kunt je ook terecht in duurdere hotels, restaurants en winkels. Zorg ervoor dat je altijd klein geld op zak hebt. Taxichauffeurs, marktkooplui en sommige winkeliers hebben meestal geen wisselgeld.