Festivals Zuid-Korea

Feestdagen in Zuid-Korea worden, geheel in de confucianistische traditie, veelal bij het oudste familielid thuis gevierd. Het gevolg: heel Korea is onderweg op een nationale feestdag. De belangrijkste nationale feestdagen zijn: Nieuwjaar (1 januari),  Onafhankelijkheidsdag (1 maart), Kinderdag (5 mei), Ouderdag (8 mei), Herdenkingsdag (6 juni),  Dag van de Grondwet (17 juli), Bevrijdingsdag (15 augustus), Dag van het Leger (1 oktober), Stichting van de Republiek (3 oktober), Kerstmis (25 december).  

Nieuwjaar in Zuid-Korea 
Seollal (ook wel Lunar New Year of Chinees nieuwjaar genoemd begint in 2018 op 16 februari). Nieuwjaar volgens de maankalender. De belangrijkste feestdag in Korea. Duurt veelal drie dagen en zelfs de kleine supermarkten kunnen gesloten zijn. In paleizen en folk villages zijn veelal traditionele ceremonies: een kleurrijk feest. Naast het Chinees nieuwjaar is Chusok ofwel het Oogst & Maan feest (24 -26 september 2018), het belangrijkste feest van het jaar. Het zijn ook de drukste dagen van het jaar. De helft van de Koreanen gaat dan op pad om familie op te zoeken. . 

Festivals in Zuid-Korea 
Boeddha’s Geboortedag (22 mei 2018) en Lotus Lantaarnfestival. Op de 8e dag van de 4e maand van het Chinese kalenderjaar is volgens de Koreanen Boeddha Sakyamuni geboren in India. Alle tempelterreinen worden volgehangen met gekleurde, verlichte lampionnen, met name in de avonduren een prachtig gezicht. Het Lotus Lantaarnfestival vindt plaats op de zondag voorafgaand aan Buddha’s Birthday. Hoogtepunt is de indrukwekkende lampionnenparade door het centrum van Seoul waaraan zo’n 30.000 mensen deelnemen.

Het Andong Mask Dance Festival (27 september tot 8 oktober 2018) is het grootste en beroemdste festival van Zuid-Korea en duurt tien dagen. Tijdens folkloristische dans- en dramavoorstellingen worden, veelal doorspekt met de nodige humor, de armoede, ontberingen en de klassenongelijkheid aan de kaak gesteld. De acteurs dragen hierbij een masker. 


Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.