Bagage en kledij Zuid-korea

We adviseren je om de bagage mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) en het totale gewicht te beperken tot tien kilo per persoon. Een compacte weekendtas van hetzelfde gewicht is ook mogelijk. Omdat er regelmatig taxi transfers zijn tussen hotel en treinstation, is het handiger geen harde koffers mee te nemen. Ruimte in kofferbakken van taxi's is (net als in België en Nederland) beperkt. Houd er rekening mee dat je zelf je bagage moet sjouwen op de stations.

Neem een eigen handdoek mee voor de 'temple stay' en het guesthouse. Ook een lakenzak kan prettig zijn. Denk bij het samenstellen van je bagage verder aan bijvoorbeeld: wandelschoenen, reisgids, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen, badslippers, wekker. Daarnaast is een zaklamp geen overbodige luxe in de 'temple stay'.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo worden korte broeken of rokken en hemdjes in boeddhistische tempels niet op prijs gesteld. Buiten de tempels is dit geen probleem. Daarnaast wordt er bij enkele gelegenheden (zoals bij het DMZ bezoek) gevraagd om nette kleding. Dit houdt in slippers hier niet geaccepteerd worden maar nette gymschoenen wel.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.