Geld Zimbabwe

Zimbabwe heeft in 2009 de aan recordbrekende inflatie onderhevige eigen munt ingeruild voor de Amerikaanse dollar. Rond Bulawayo en tegen de grens met Zuid-Afrika wordt ook de rand algemeen geaccepteerd. Het is mogelijk euro’s om te wisselen in dollars bij banken in de grote steden, maar de koers is vaak erg onvoordelig. Het is daarom raadzaam om thuis al dollars in te slaan. Omdat in Zimbabwe weinig wisselgeld beschikbaar is, is het verstandig ook kleine coupures mee te brengen. En let op: probeer biljetten te krijgen van 2004 of later. Oudere dollarbiljetten worden vaak niet geaccepteerd. Munten zijn in Zimbabwe nauwelijks in omloop: wie in een winkel niet op een heel bedrag in dollars uitkomt, krijgt meestal een tegoedbonnetje of mag een paar snoepjes uitzoeken bij wijze van wisselgeld. 

Pinnen in Zimbabwe
Pinnen is lastig in Zimbabwe. Slechts op een beperkt aantal plaatsen zoals op het vliegveld van Harare en bij filialen van de Kingdom Bank vind je ATM’s waar je met een bankpas met Maestro logo dollars kunt opnemen (zie: www.mastercard.com/atmlocator). In sommige hotels, lodges en restaurants kan met Visacard betaald worden.

Gebruik bankpas in Zimbabwe
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen buiten Europa dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.