Landschap Wit-Rusland

Landschap
Wit-Rusland ligt op de Oost-Europese vlakte. De grootste rivieren zijn de Dnjepr, de Beresina, die we nog kennen van Napoleon’s terugtocht, de Prypjat en de Memel. Wit-Rusland heeft meer dan 10.000 meren, de grootste is Narac in het noorden. In het zuiden ligt een groot moerasgebied, Palessje. De Wit-Russen noemen het ‘de long van Europa’. 

Iets meer dan veertig procent van het land wordt gebruikt voor landbouw, de rest bestaat uit bossen, meren en rivieren. De hoogste berg is de Dsjarzynskaja Hara (345 m). De vegetatie bestaat voornamelijk uit berken, dennen, sparren, eiken en espen. In het moerasgebied in het zuiden zijn uitgestrekte dennenbossen. In de wouden leven meer dan 70 zoogdieren: elanden, herten, wilde zwijnen, wolven, bevers, vossen en hazen. Er zijn zo’n 300 vogelsoorten, waaronder de kraanvogels en ooievaars. De ooievaar wordt beschouwd als het nationale dier.   
 

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.