Geld Wit-Rusland

De munteenheid is de Wit-Russische roebel (BYR). Kijk voor de actuele koers op www.onda.com/currency/converter. Er zijn biljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 500, 1000, 5000, 10.000,  20.000  en 50.000. Biljetten van voor 2001 zijn niet meer geldig. Naast de roebel worden US dollars en euro’s geaccepteerd. Neem voldoende US Dollars (of euro’s) in verschillende coupures mee.  
In grote steden en toeristische centra kun je met buitenlands geld terecht bij banken en wisselkantoren. Buiten de grote steden zijn de wisselmogelijkheden zeer beperkt. Wissel nooit geld op straat of op de zwarte markt. In Wit-Rusland kun je nauwelijks met een bankpas betalen, het is daarom verstandig om over voldoende contant geld te beschikken.

Pinnen in Wit-Rusland 
Bankpassen dienen een Cirrus en/of Maestro logo te hebben voor gebruik in geldautomaten en ATM’s. Er zijn relatief weinig ATM’s. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken (ING) de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Wit-Rusland dien je deze instelling bij sommige banken (bijv. ING) tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Creditcards kunnen op beperkte schaal gebruikt worden, eigenlijk alleen in grote steden en toeristische centra. 

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.