Communicatie Wit-rusland

Wit-Rusland beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Als je met je mobiel naar Nederland of België wilt bellen druk je eerst 8 (wacht vervolgens op de kiestoon), dan de landencode van Nederland 1031, van België 1032. De belkosten per provider vind je op www.bellen.com (kijk bij ‘buitenland’). Het internationaal toegangsnummer voor Wit-Rusland is +375.  

Internet in Wit-Rusland
Breedband internet is beperkt beschikbaar. In Minsk zijn diverse internetcafés en veel hotels bieden (draadloos)  internet aan. Een overzicht van de WiFi spots vind je op https://wifispc.com/belarus. Op delen van internet oefent de overheid censuur uit, vooral politiek gerelateerde onderwerpen. Alle internettoegang verloopt via het staatsbedrijf BelTelecom. Op deze manier wordt internet gecontroleerd. Politieke tegenstanders en journalisten worden aldus gevolgd en in sommige gevallen vervolgd. 

Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.   

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.