Werelderfgoed in Noord-China

Erfgoed is hetgeen wat ons is nagelaten uit het verleden. Het zegt iets over onze geschiedenis, waar we vandaag de dag mee leven en wat we zullen doorgeven aan onze toekomstige generaties. Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat onvervangbaar en uniek is en moet worden gezien als eigendom van de hele wereld. Vanwege het grote belang in erfgoed is er door de UNESCO een werelderfgoedlijst opgesteld. China heeft heel wat monumenten op die lijst staan en daarom hier een greep uit de talloze bouwwerken in het noorden van het land.

De kolossale Chinese Muur
De Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China, die zich in al zijn glorie door groene heuvels slingert en wordt onderbroken door tal van verdedigingstorens. De totale lengte wordt geschat op 6000 km.

Yungang Grotten bij Datong
De grotten van Yungang worden terecht tot de hoogtepunten van
boeddhistische kunst
in China gerekend. Het feit dat de stad Datong aan de Zijderoute lag zie je terug in de sculpturen. Over een afstand van meer dan een kilometer tref je een verzameling van meer dan vijftigduizend beelden, variërend van Boeddha’s en Boddhisattva’s van enkele centimeters tot wel 18 meter hoogte.

Het oude stadje Pingyao
Pingyao was in de 19de eeuw hét financiële handelscentrum van China.
De monumentale koopmanshuizen in dit prachtige plaatsje met zijn autovrije centrum zijn uitermate goed bewaard gebleven. Je waant je in het oude China door de imposante en stoffige stadsmuren met nog dienstdoende stadspoorten.

Tempel van de Hemel in Beijing
Deze tempel ligt in een uitgestrekt park, waar de keizers van de Ming-dynastie een plechtige, rituele ceremonie leidden. Als bemiddelaar tussen hemel en aarde brachten ze offers om de gunst van de goden af te smeken voor de volgende oogst. Het opvallendste gebouw van het grote tempelcomplex is een kenmerkende ronde hal.

Grote Boeddha bij Leshan
Deze 71 meter hoge Boeddha is uitgehouwen in het rode zandsteen van een heuvel aan de samenvloeiing van drie rivieren, en waakt volgens een oude volksspreuk over de rivier, opdat deze niet buiten haar oevers treedt. Het beeld werd voltooid in 803, tijdens de Tang-dynastie. Het complex van Leshan bestaat uit verschillende tempels die door een netwerk van paden met elkaar verbonden zijn.

Met Koning Aap deze zomer naar China?

Voor nog meer China reizen of andere vertrekdata van Koning Aap, klik hier.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.