Veiligheid Voormalig Joegoslavië

In gebieden waar oorlog is gevoerd liggen nog mijnen. Meer dan 50.000 mijnen zijn nog niet geruimd. Deze mijnen liggen vooral in de binnenlanden en in de bergen. Let op borden die waarschuwen voor mijnenvelden. Volg de aanwijzingen op de borden en verlaat de gemarkeerde wegen niet. Meer informatie over de (verkeers)veiligheid per land vind je op www.anwb.nl.   

Over het algemeen zijn de landen van voormalig Joegoslavië redelijk veilig. Wel is het zaak om je gezonde verstand te gebruiken. Als je 's avonds op pad gaat is het verstandig om in je hotel te informeren welke gebieden je beter kunt mijden. Zoals overal moet je oppassen voor kleine criminelen. Drukke plaatsen als markten, winkelstraten, bus en metro zijn favoriet bij zakkenrollers. Pas op in het verkeer. Automobilisten hebben soms de neiging om verkeerslichten, snelheidsgeboden en zebrapaden te negeren. Mocht je onverhoopt bestolen worden of iets naars overkomen, zorg dan dat je de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. En vergeet niet om aangifte bij de politie te doen in verband met de verzekering.

Reisadvies 
Actuele informatie over de veiligheid vind je op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder reisadviezen bij het betreffende land) of op http://diplomatie.belgium.be/nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.  

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.