Religie Voormalig Joegoslavië

De meeste Slovenen en Kroaten zijn rooms-katholiek terwijl de meeste Serviërs, Montenegrijnen en Macedoniërs oosters-orthodox zijn. De bevolking van Bosnië-Herzegovina is behoorlijk gemengd en bestaat zowel uit oosters-orthodoxen, rooms-katholieken als moslims. Kosovaren zijn in meerderheid moslims.

In veel landen is religie duidelijk zichtbaar aanwezig. Zo vinden in Kroatië met grote regelmaat  processies plaats terwijl je in Servië verspreid over het land veel orthodoxe kloosters aantreft. Het grootste orthodoxe kerkgebouw ter wereld, de Sava kathedraal, staat in Belgrado. Voor katholieken is Kerst het belangrijkste religieuze feest, voor de orthodoxen is dat het Paasfeest en voor moslims het Offerfeest. Dan viert men ook dat gelovigen de hadj naar Mekka voltooid hebben.    

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.