Communicatie Voormalig Joegoslavië

Vanuit de landen van voormalig Joegoslavië kun je mobiel bellen. Er is een 4G-netwerk. Voor Slovenië (landcode: +386) en Kroatië (+385) die tot de EU behoren geldt dat de kosten voor roaming per 15 juni 2017 zijn afgeschaft. Dat betekent dat je vanaf je vakantieadres vanuit die landen tegen  hetzelfde tarief naar Nederland of andere EU landen kunt bellen als in Nederland. Dat geldt ook voor sms’en en mobiel internetten met je telefoon. De nieuwe regel geldt zowel voor mobiele abonnementen als voor prepaidkaarten.

Voor Bosnië Herzegovina (+387), Macedonië (+389), Montenegro (+382), Kosovo (+383) en Servië (+381) betaal je wel de kosten voor roaming. Een overzicht van de kosten per provider vind je op www.bellen.com. Indien je een simlockvrij toestel hebt kan het de moeite waard zijn om in die landen een prepaid simkaart te kopen.

Internet in voormalig Joegoslavië
Op veel plaatsen zoals in hotels en restaurants, maar ook in de openbare ruimte, is Wi-Fi beschikbaar. Internetcafés worden langzaam iets van het verleden. Houd er rekening mee dat je bijvoorbeeld in bergachtige gebieden niet altijd dekking hebt. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken. 

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.