Veiligheid Verenigde Staten

Met een slordige twee miljoen gevangenisbewoners zou je denken dat in de VS de misdaad welig tiert. Dat valt ook niet te ontkennen, maar als toerist merk je er normaal gesproken niets van als je je houdt aan een paar regels van het gezonde verstand. De grootste risico’s loop je als je in de grote steden verdwaald raakt in wijken van minder allooi. Immers: waar armoe heerst, daar kan jouw geld en goed een welkome aanvulling zijn op het budget. Bedenk dat wapenbezit wijd verbreid is in Amerika. Tegelijkertijd zul je merken dat buiten de grote steden mensen hun woningen of auto’s niet eens afsluiten ‘omdat hier nooit iets gebeurt’. Als je aan de kant worden gezet door de politie vanwege een mogelijke verkeersovertreding, draai het portierraam omlaag, houd de handen op het stuur en maak geen onverhoedse bewegingen. Niet zelden houdt de politieman die van achteren op je auto toeloopt zijn hand alvast op de kolf. Mocht je onverhoopt iets naars overkomen: bel 911 voor politie of ambulance.

Reisadvies

Download voor vertrek de app ‘BZ reisadvies’ met de actuele reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of kijk op: www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz (kijk onder reisadvies VS) en http://diplomatie.belgium.be

Gevaarlijke dieren in de VS

In Nederland komen nauwelijks gevaarlijke beesten voor. In Amerika ligt dat echter anders. Er komen giftige slangen (ratelslang) en beren voor. Maar ook dieren als bizons en poema's kunnen gevaarlijk zijn. In Nationale Parken wordt je altijd gewaarschuwd voor eventueel rondlopende dieren. Ook voor gevaarlijke beesten hoef je niet bezorgd te zijn. Kijk gewoon af en toe om je heen en doe geen gevaarlijke dingen. Houd een veilige afstand als je een ratelslang ziet en maak hem niet agressief met een stok.

Bosbranden in de VS

Gemiddeld ontstaan in de VS 50.000 bosbranden per jaar waarvan een groot deel aan de Westkust. Sommige bosbranden kunnen uitgroeien tot hele grote branden. Veel gebieden in Amerika zijn slecht toegankelijk waardoor het bestrijden van bosbranden moeilijk kan zijn. Als gevolg van bosbranden kunnen wegen worden afgesloten of zelfs hele dorpen worden ontruimd. 

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.