Religie Verenigde Staten

De rooms-katholieken vormen de grootste geloofsgemeenschap van Californië, gevolgd door de protestanten en de joden. Er is ook een grote gemeenschap van Mormonen: hun een na grootste tempel is er gevestigd. Los Angeles is de bakermat van het moderne christelijke fundamentalisme. Diverse fundamentalistische groeperingen en televisiedominees hebben er hun thuisbasis.

Mormonen in Utah
De hoofdzetel van de Mormonen, of - zoals ze zelf zeggen - De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen - bevindt zich in Salt Lake City. Mormonen is een verzamelnaam van verschillende bewegingen die 'Het Boek van Mormon' als heilig boek aanzien. Het boek werd geschreven door Joseph Smith in 1823 nadat hij - naar eigen zeggen - een bezoek van een engel met de naam Mormoni had gehad. 90 procent van de bevolking van Utah is Mormoon.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.