Overige informatie Verenigde Staten

Vrij van invoerrechten in de Verenigde Staten zijn persoonlijke bezittingen als kleding, camera, toiletartikelen etc. Buiten deze spullen mag je 200 sigaretten, 250g tabak of 50 sigaren, 1 liter alcoholhoudende drank (wijn, bier of sterke drank) en geschenken ter waarde van maximaal 100 USD belastingvrij invoeren. Het bovenstaande geldt als je tenminste 72 uur in de VS verblijft. Alle overige artikelen dien je aan te geven bij de douane. Als je meer dan 10000 USD contant geld in of uit wilt voeren dien je dit ook aan te geven. Verboden om in te voeren zijn drugs, pornografie, loterijkaartjes, planten, zaden, fruit, vlees(producten) en zuivelproducten.
Er geldt in de VS een uitvoerverbod voor souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dier- of plantensoorten. Meer informatie over ‘foute’ souvenirs vind je op www.ifaw.org. Je mag belastingvrij tot een waarde van 430 euro mee naar huis nemen. Zie: www.douane.nl/reizigers.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.