Landschap Verenigde Staten

Californië heeft bergketens met skigebieden, maar ook woestijnen, gletsjers, wouden, heuvelgebieden, meren en stranden. De staat heeft veel natuurschoon en een rijke vegetatie; er leven veel diersoorten. Het heeft de op één na hoogste berg van Noord-Amerika, Mount Whitney, én het laagste punt, Badwater/Death Valley; de hoogste bomen ter wereld en het op één na heetste gebied op aarde. Er zijn enorm uitgebreide steden, maar ook lieflijke kleine dorpjes. Door het subtropisch klimaat zie je veel druivenwijngaarden en sinaasappelplantages.

Nationale parken in de VS

Het zuidwesten van de VS is beroemd om zijn Nationale Parken. Het Yosemite National Park in Californië heeft Giant Sequoias. In Utah bevinden zich de Nationale Parken Bryce Canyon en Zion. Daarnaast bevinden zich in Utah de Rocky Mountains, die zich in deze staat in al hun glorie tonen, het Great Salt Lake en de Colorado-rivier. Arizona staat bekend om zijn natuurschoon. Hier stroomt de Colorado door de Grand Canyon. 

Hawaii

Hawaii bestaat uit meer dan 100 atollen en 18 vulkanische eilanden. Met name in de oostelijke archipel bevinden zich een aantal actieve vulkanen.  
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.