Geld Verenigde Staten

Het betaalmiddel in de VS is de Amerikaanse dollar (USD). De dagkoers vind je op www.wisselkoers.nl. Zonder creditcard is het lastig reizen in Noord-Amerika. VISA, MasterCard en American Express worden vrijwel overal geaccepteerd. Zonder contant geld reizen gaat makkelijker, maar het is prettig als je al een paar losse dollars op zak hebt om bij aankomst een bagagekarretje te gebruiken en de eerste fooitjes kunt geven.

ATM in de VS
Op de luchthavens, bij benzinestations, in malls en supermarkten zijn geldautomaten (ATM’s) als je wilt opnemen. De kosten van zo’n opname (kies voor ‘withdrawal’ van ‘savings’) bedragen al gauw twee dollar. Er zijn muntstukken van 1 (penny), 2, 5 (nickel), 10 (dime), 25 (quarter) en 50 cent en ongebruikelijke van 1 en 2 dollar. Alle dollarbiljetten zijn groen en van hetzelfde formaat. Heel makkelijk zie je een nulletje over het hoofd en ben je opeens honderd dollar kwijt aan een ijsje. Opletten dus! Wanneer je met honderd dollar betaalt, zal degene die het van je aanneemt daarom vaak vragen: ‘Out of hundred’? Waarmee die persoon bevestigt wat je hebt gegeven en je kunt dat met een ‘yes’ dan nog eens herbevestigen.

Veilig pinnen in de VS
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in de VS dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.