Fooien Verenigde Staten

In restaurants is een fooi van vijftien procent gebruikelijk. Was het meer dan goed, dan kun je die fooi laten oplopen naar twintig procent. In sommige restaurants waar veel toeristen komen, zetten ze de fooi al op de rekening. Laat je daarbij niet in de war brengen door de tax die altijd apart op de rekening staat vermeld. Tel je bij de prijzen op de menukaart 25 procent (tax en tip samen), dan heb je de werkelijke prijs voor je die je uiteindelijk moet betalen.
In fastfoodrestaurants hoef je geen fooi achter te laten. Soms staat er een bekertje op de toonbank waar je het wisselgeld in kunt stoppen.
Als een hotelbediende je bagage naar de kamer brengt, kun je een dollar per koffer geven. De meeste prijzen die worden gegeven zijn exclusief de tax (de BTW), ook wanneer je een biertje bestelt komt de tax er nog bij. De tax verschilt per staat en bedraagt in Californië en Nevada 7 à 8 procent.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.