Festivals Verenigde Staten

De belangrijkste nationale feestdag in de VS is Independence Day op 4 juli. Ook de christelijke gedenkdagen betekenen veel in Noord-Amerika. Kerst en Pasen duren maar één dag. In de VS worden ook Martin Luther King Day (derde maandag januari), Presidents Day (derde maandag in februari), Memorial Day (laatste maandag mei, voor gevallenen en oorlogsveteranen), Labor Day (eerste maandag september), Columbus Day (tweede maandag van oktober) en Thanksgiving (vierde donderdag in november) min of meer groots gevierd. Het komt erop neer dat elke maand zo een lang weekend heeft en als toerist moet je dan rekening houden met enorme drukte in nationale parken en bij andere trekpleisters en met een volgeboekte horeca.

Speciale feesten in de VS

Andere feesten die een belangrijke rol spelen in Amerika zijn: Valentijnsdag (14 februari).  Iedereen is in de weer met kaartjes, rozen, cadeautjes en uit eten gaan. St. Patrick’s Day (17 maart) wordt gevierd door iedereen die ook maar een beetje Iers bloed heeft. Cinco de Mayo (5 mei). Ter herdenking van de overwinning van de Mexicanen op de Fransen in 1862.

Viering Halloween in de VS

Halloween (31 oktober) is een erg oud feest en waarschijnlijk afkomstig uit Ierland. De Kelten geloofden dat in de nacht van 31 oktober op 1 november de geesten hen kwamen bezoeken. Daarom trokken ze afschrikwekkende kleren aan, om de geesten te verjagen en om zelf niet te worden herkend. Tegenwoordig is het vooral populair bij kinderen. Ze verkleden zich als geest, skelet, vampier of iets anders engs en gaan met een uitgeholde pompoen met een lampje erin de deuren langs. Wie opendoet krijgt te horen ‘trick or treat’. De meesten zullen kiezen voor het laatste en geven de kinderen snoep. Wie dat niet doet, of wie te weinig geeft, kan rekenen op een trick, die moet dan een opdracht vervullen.

Feesten op Hawaii
Op Hawaii vinden het hele jaar door de nodige evenementen en festivals plaats. Van 27 maart tot 2 april 2016 vindt het Merrie Monarch Festival plaats, ’s werelds grootste wedstrijd voor hoelahoepdansers. Op 11 juni is het King Kamehameha Day, de Hawaiiaanse feestdag, met parades ter ere van de koning die wel de Napoleon van de Pacific werd genoemd. Van 24-30 september vindt in Honolulu de Aloha Week plaats, met culturele evenementen, parades, kanoraces en Hawaiiaanse muziek en in december de Quicksilver/Eddie Aikau Memorial Big Wave Classic, ook wel The Eddie genoemd, een surfevenement dat gehouden wordt als de golven hoger zijn dan 20 feet (6,1meter).
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.