Eten en drinken Verenigde Staten

Het ontbijt is voor de Amerikaan erg belangrijk en er zijn talloze plaatsen waar je de dag kunt beginnen met pancakes, bagels, sandwiches, eieren op honderd manieren, müsli's en crüsli's, muffins en noem maar op. Vaak kost een tweede kopje koffie of thee (een refill) de helft van de prijs en soms is het helemaal gratis.

Eten in de VS
Haal je je eten in een fastfoodrestaurant, dan zal je gevraagd worden ‘for here or to go’, wat betekent hier opeten of meenemen. De meeste Amerikanen nemen hun eten en drinken mee de straat op of de auto in. Alle auto's zijn toegerust met bekerhoudertjes. Hoe chique het restaurant ook is, op geen enkele tafel ontbreekt het flesje Heinz Tomato Ketchup.
Vraag in een restaurant niet om een doggy bag: er is niets beschamends aan om gewoon een box te vragen voor overgebleven voedsel. Iedereen doet dat, het wekt eerder verbazing als je het eten dat je hebt betaald achterlaat.

Drinken in de VS
Als je alcoholische drank wilt kopen moet je tenminste 21 jaar zijn. Ook mag je geen alcohol in het openbaar drinken en of zelfs maar een flesje bier open en bloot meedragen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.