Communicatie Verenigde Staten

In hotels, motels en B&B’s is draadloos internet (wifi) op de kamer of de lobby gemeengoed. Veelal is dat gratis, soms wordt een vergoeding gevraagd. Die kan online worden betaald met een creditcard of bij de receptie, die dan een (kras)toegangscode verschaft. Skypen, whatsappen en bloggen kan dan gratis of tegen een fractie van de tarieven voor ouderwets bellen met het thuisfront via de hoteltelefoon. Ook hebben steeds meer cafés, restaurants en andere openbare gelegenheden gratis wifi. Hotels rekenen vaak geen tarief voor lokale telefoongesprekken.

Mobiel bellen in de VS
De dekkingsgraad van mobiele telefoonnetwerken is groot in stedelijke gebieden, drukbezochte natuurgebieden en de belangrijkste verkeersroutes door de staten en provincies, maar daarbuiten is het signaal zwak of geheel afwezig. De aanbieders van mobiele telefonie in Nederland en België hebben met wisselende partneraanbieders in de VS roaming-overeenkomsten. Dat betekent dat er een goed signaal kan zijn, maar toch geen verbinding kan worden gemaakt. In elk geval dien je te beschikken over een toestel met een zogenoemde triband- of quadband­-frequentie. Pas op: de kosten zijn over het algemeen hoog, zelfs als je mobiel een tollfree number (gratis ‘800’ telefoonnummer) in de VS belt. Je rekent namelijk toch af bij je eigen provider. Ook oppassen met het gebruik van smart phones: ook de tarieven voor dataverkeer (e-mail en internet) zijn hoog. Zorg bijvoorbeeld dat je alleen berichthoofden automatisch downloadt en foto’s in een klein opslagformaat verstuurt. Sms’en kost ook veel meer dan in eigen land.

Telefoon huren of kopen in de VS
Als je lange tochten maakt, in het woud of op een kayaktrip, is het raadzaam om een satelliettelefoon bij je te hebben. Bij verschillende maatschappijen kun je er een huren voor een bedrag van ongeveer 75 dollar per week.
Het kan ook de moeite lonen om belminuten met een ‘gratis’ telefoontje te kopen in een grote supermarkt, maar daarmee kun je meestal niet zelf naar huis bellen, maar wel gebeld worden vanuit het buitenland. Denk ook aan een auto-oplader als je lange tochten gaat maken.Naar Nederland en België bellen begint met een + of een andere aangegeven internationale toegangscode, gevolgd door het landnummer 31 respectievelijk 32, het kengetal zonder de eerste 0 en het abonneenummer.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.