Bevolking Verenigde Staten

Californië is qua oppervlakte en inwoneraantal een van de grootste staten. De staat telt bijna 37 miljoen inwoners, waarvan een derde buiten Amerika geboren is. Qua oppervlakte, ruim 400.000 km² (9,6 keer Nederland, 13 keer België) is het de derde grootste staat van de VS, na Alaska en Texas. Het ligt uitgestrekt langs de westkust van het land, die grenst aan de Stille Oceaan. Neder-Californië is het Mexicaanse schiereiland dat aan Californië vastzit.

Bevolking Nevada
Nevada - de 'Silver State' - is dunbevolkt. 90% van de bevolking woont in een van de grote stedelijke gebieden als Las Vegas, Reno en Carson City. De belangrijkste bron van inkomsten van Nevada vormt het gokken, als enige staat van de VS is prostitutie legaal; ook het sluiten van een huwelijk en echtscheiding is relatief gemakkelijk. Daar wordt veel gebruik van gemaakt.

Bevolking Utah en Arizona

In Utah zijn diverse uitgebreide Indianenreservaten. In Salt Lake City bevindt zich het hoofdkwartier van de Mormonen. Ook in Arizona wonen veel indianenstammen, maar liefst 5 procent van de bevolking is indiaans. Arizona is, als Californië, een economisch ‘boomende’ staat. Er bevindt zich belangrijke elektronica- en ruimtevaartindustrie. Zoals de aanduiding Copper State al aangeeft wordt er in deze staat veel koper gedolven.

Bevolking van Hawaii

Hawaï is bijna zo groot als België en telt 1,4 miljoen inwoners. De van oorsprong Polynesische bevolking vormt tegenwoordig een minderheid van ongeveer 20 procent. De immigranten die zich sinds de 19de eeuw in Hawaii hebben gevestigd zijn vooral afkomstig uit Japan, China, Korea, de Filipijnen en Portugal. De belangrijkste inkomstenbron van Hawaii is het toerisme.