Bagage en kledij Verenigde Staten

Gezien de grote temperatuurverschillen die je kunt tegenkomen is het raadzaam om hier in je kledingkeuze rekening mee te houden. Voor de warmere streken in het zuiden en in de woestijn wordt luchtige katoenen kleding aangeraden. Neem ook een trui mee voor de avonden en als je airconditioned gebouwen binnengaat. Noord-Amerika kent een klimaat zoals in Europa, dus zomerkleding meenemen als je reist van april t/m oktober, winterkleding in de maanden november t/m maart. In de bergen kan het het hele jaar vriezen en sneeuwen. En aan zee is het 's avonds altijd koeler. Maar in de binnenlanden heb je vaak weer genoeg aan een T-shirtje en een korte broek. Zorg dus dat er van alles in je bagage zit. Vergeet vooral niet een regenjas, maar neem ook je badkleding mee! Een ander advies: neem goed ingelopen wandelschoenen mee, met een goed profiel en sluitend boven de enkel.
In bijna elke plaats waar we slapen zijn wasmachines en drogers aanwezig. Er zal dan ook ruim gelegenheid zijn om tussentijds spullen te wassen.
Een slaapzak meenemen is noodzakelijk voor de kampeerovernachtingen. Verder zijn belangrijk: lakenzak, handdoek, zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een rol toiletpapier, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur en voldoende film, reservebatterijen, zaklantaarn, zakmes (niet tijdens de vlucht in je handbagage stoppen), aansteker, een kleine voorraad houdbare snacks en snoep, wekker, schrijfwaren, boeken, paspoort, voldoende geld, pinpas, kopieën van paspoort en reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, je agenda met belangrijke adressen, een goede reisgids.
Dit alles verpak je het liefst in een weekendtas of rugzak, niet in een harde koffer, omdat die lastig te vervoeren is. Daarnaast is een kleine dagrugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage (camera, jas e.d). Voor het opbergen van waardepapieren kan je het beste een dunne katoenen geldgordel meenemen, die je onder je kleding kunt dragen.

Handbagage
Vanaf 6 november 2006 gelden voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) nieuwe regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een vliegveld binnen de Europese Unie. De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta's, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.

Dit zijn de regels voor vloeistoffen in je handbagage:
1. je kunt alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter.
2. deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak.
3. per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen.
4. de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter.
5. de doorzichtige plastic zak moet hersluitbaar zijn.
Je kunt een geschikte doorzichtige plastic zak van thuis meenemen. Tijdens de introductieperiode ontvang je de doorzichtige plastic zak gratis op alle Nederlandse luchthavens.

Er zijn twee uitzonderingen:
1. babyvoeding, die je tijdens de vlucht nodig hebt
2. medicijnen, die je tijdens de vlucht nodig hebt

Aankopen op de luchthavens en aan boord
Na de ticket- en/of paspoortcontrole kun je op de Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij nog steeds je (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die je ná de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig hebt gekocht, worden door de winkel of aan boord (wanneer nodig) voor je verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als je op een volgend vliegveld moet overstappen mag je het zegel niet verbreken tot je op je eindbestemming bent aangekomen.

Apart aanbieden van je handbagage
Bij de handbagagecontrole moet je alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. Ook jassen, colberts en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet je apart aanbieden bij de handbagagecontrole.

Bever Zwerfsport
De winkels van Bever Zwerfsport hebben een ruim assortiment aan allerlei reisartikelen. Naast kleding en reisbenodigdheden vind je er ook reisboeken. Leuk om hier met behulp van bekwaam adviserend personeel alvast je vakantie een beetje voor te bereiden. In de meeste grotere plaatsen in Nederland is wel een filiaal te vinden.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.