Achtergrondinformatie Verenigde Staten

How are you (doing, today)? Wie in Amerika reist, hoort dat honderden keren vragen. Het is een verademing om zoveel vriendelijkheid en voorkomendheid te ervaren, maar het is niet de bedoeling om omstandig te gaan uitleggen hoe je je werkelijk voelt. Fine, thank you, and you?, is wat er van je verwacht wordt.

Etiquette in de VS
De omgangsvormen zijn bijzonder informeel, maar wel correct. Elkaar aanspreken bij de voornaam wordt meestal zeer op prijs gesteld. Als je extra beleefd wilt zijn, noem je iemand Sir of Ma’am, een politieagent benader je met officer. Volg aanwijzingen van gezagsdragers zonder in discussie te gaan. The law heeft altijd gelijk, ook als ze geen gelijk heeft. ‘Excuse me’ hoor je ook dagelijks zeggen, doe dat zelf ook als je iemand passeert in een nauwe doorgang, naar de weg vraagt of anderszins ‘lastigvalt’. Met kledingvoorschriften krijg je als toerist niet snel te maken, maar bedenk wel dat Amerikanen vaak preuts zijn, ook op het strand.

Regels bij restaurantbezoek in de VS
Vaak staat er bij de ingang van een restaurant een bordje met daarop ‘wait to be seated’. Dat betekent dat het personeel je naar je plaatsen begeleidt. Je mag natuurlijk wel een suggestie doen voor een plek. Als je eenmaal zit, zal alles zeer snel verlopen. Men gaat ervan uit dat je je keuze binnen vijf minuten hebt gemaakt. Laat je niet opjagen en neem gerust de tijd. Over het algemeen is de bediening zeer vriendelijk, want je fooi is een deel van het honorarium. Dat is ook de reden dat men overdreven vaak komt vragen of alles naar wens is en of je nog iets nodig hebt. Zodra je klaar bent met eten wordt de rekening gepresenteerd. Lang natafelen is zeer on-Amerikaans.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.