Veelgestelde vragen over Verenigde Staten

Veelgestelde vragen over Verenigde Staten

 1. Heb ik een slaapzak nodig in Amerika tijdens de reis?
 2. Heb ik een visum nodig?
 3. Heb ik inentingen nodig voor mijn Verenigde Staten rondreis?
 4. Hoe is de accommodatie?
 5. Hoe is de kamerindeling?
 6. Hoe wordt er gereisd?
 7. Is er soms gelegenheid om te zwemmen tijdens de reis in Amerika?
 8. Is er Wifi tijdens de reis?
 9. Kan ik mijn camera wel opladen op de campings in Amerika?
 10. Moet ik vooraf al dollars kopen voor Amerika?
 11. Moet ik zelf koken op de camping ?
 12. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 13. Wat is de beste reistijd?
 14. Zitten we als gezin naast elkaar tijdens de vlucht?

1. Heb ik een slaapzak nodig in Amerika tijdens de reis?

Wij gaan veel kamperen tijdens deze reis. Je dient je eigen slaapzak mee te nemen uit Nederland. Ook in de zomer heb je een slaapzak nodig. Op sommige plekken kan de tempratuur 's nachts flink dalen.

2. Heb ik een visum nodig?

Als je vakantie niet langer dan 90 dagen duurt en als je in het bezit bent van een retourticket, heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig om langs de douane van de Verenigde Staten te komen. Vanaf 12 januari 2009 is een Electronische Reistoestemming (ESTA) verplicht voor alle reizigers naar of via de Verenigde staten reizen. Dit geldt voor alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma (VWP) vallen. Deze aanvraag dient goedgekeurd te zijn voordat je aan boord gaat van het vliegtuig. ESTA staat voor Electronic System of Travel Authority. Aangeraden wordt om uiterlijk 3 dagen voor vertrek de ESTA aan te vragen.

Het aanvragen van ESTA kost USD 14 en kan alleen per credit card betaald worden

Een goedgekeurde reistoestemming via ESTA is:
• Verplicht, per 12 januari 2009, voor alle VWP-reizigers voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten;
• Geldig, tenzij herroepen, voor een periode van maximaal twee jaar of tot de verloopdatum vermeld op het paspoort van de reiziger.
• Geldig voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten. Mochten er zich wijzigingen voordoen inzake bestemmingsadres of reisroute, nadat de goedkeuring verleend is, kunnen deze op eenvoudige wijze via de ESTA-website aangepast worden; en
• Geen garantie voor toelating tot de Verenigde Staten in/op de (lucht)haven waar je het land binnenkomt.

Een ESTA goedkeuring geeft uitsluitend het recht om aan boord te gaan van een vliegtuig of schip dat naar de Verenigde Staten reist, onder het VWP. Het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam heeft een heel handig hulpmiddel om te zien of je een visum nodig heeft op haar website gezet:
De Visa Waiver Wizard. Lees de instructies op deze website zorgvuldig door.

Mocht je na het lezen van de infomatie op de Visa Waiver Wizard nog vragen hebben, neem dan contact op met het consulaat of de ambassade:
Consulaat van de Verenigde Staten, Museumplein 19, 1071 DJ Amsterdam, tel. 020-575 5309, fax: 020-575 5310
Ambassade van de Verenigde Staten, Lange Voorhout 102, 2514 EJ Den Haag, tel. 070-3102209, fax: 070-3614688
Nederlandse Ambassade in de Verenigde Staten, 4200 Linnean Avenue N.W., Washington, D.C. 20008-3896, Tel: (202) 224-5300.

3. Heb ik inentingen nodig voor mijn Verenigde Staten rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Hoe is de accommodatie?

In Las Vegas en San Fransisco overnacht je in hotels. De rest van de reis kampeer je vaak op campsites midden in de natuur. Je dient zelf je eigen tent op te zetten en af te breken en je bereidt meestal samen met de groep een maaltijd. Op diverse plekken kun je als je wilt in de openlucht onder de sterren slapen. De sanitaire voorzieningen op de kampeerplekken zijn doorgaans goed. Er zijn slaapmatjes aanwezig, maar deze zijn vrij dun. Als je comfortabel wilt slapen, neem dan een slaapmatje mee vanuit Nederland (of koop een luchtbedje ter plaatse). Breng je eigen slaapzak mee vanuit Nederland.
Let op: in de Verenigde Staten is het voor kinderen NIET TOEGESTAAN alleen in een hotelkamer te overnachten! Zij zullen tijdens de hotelovernachtingen worden ingedeeld met de ouder/ een van de ouders.

5. Hoe is de kamerindeling?

Bij een familie van 3 personen deelt/delen de ouder(s) een kamer met het kind(eren), Vanaf 4 personen zijn er 2 kamers en is de indeling naar wens. Waar mogelijk zijn de kamers naast elkaar gelegen of hebben een tussendeur.

 

6. Hoe wordt er gereisd?

We reizen per eigen minibus. De bagage gaat in een trailer. De wegen zijn goed en je en er zijn slechts enkele dagen met een langere reistijd. In de uitgebreide dag-tot-dag beschrijving staat steeds een schatting van het aantal uren dat je onderweg bent (uiteraard is dit tijdschema onder voorbehoud). Deze reis zal worden begeleid door een van onze ervaren lokale, Engelstalige reisbegeleiders.

LET OP: deze reis zal, in tegenstelling tot wat elders in deze beschrijving staat, begeleid worden door een lokale Engelstalige reisbegeleider. In de Verenigde Staten is het tevens gebruikelijk dat kleine groepen, zoals deze, begeleid worden door een 'driver-guide'. Dat houdt in dat je reisbegeleider ook de chauffeur is.

7. Is er soms gelegenheid om te zwemmen tijdens de reis in Amerika?

Op sommige campings is een zwembad aanwezig en ook zal er gelegenheid zijn tot het zwemmen in de zee.

8. Is er Wifi tijdens de reis?

Tijdens deze reis hebben de meeste hotels Wifi. Tijdens het kamperen niet tot nauwelijks.

9. Kan ik mijn camera wel opladen op de campings in Amerika?

Op bijna alle campings is er electriciteit en kan je dus je batterijen opladen. Amerika kent een afwijkend voltage. De netsterkte bedraagt 110V/60Hz. De stopcontacten zijn driepolig (soms tweepolig), waardoor een transformator voor de meeste Nederlandse apparatuur nodig is, evenals een adapter voor stekkers. Deze zijn in Nederland in de betere elektrazaken verkrijgbaar. Neem een goede zaklamp mee (met reservebatterijen), dat is handig tijdens het kamperen.

10. Moet ik vooraf al dollars kopen voor Amerika?

Het is niet nodig om vooraf al dollars aan te schaffen. Je kan overal pinnen in Amerika, ook al bij aankomst op de luchthaven. Creditcards worden ook op de meeste plekken zoals winkels en restaurants geaccepteerd. 

11. Moet ik zelf koken op de camping ?

Het is de bedoeling dat de groep samen met de reisbegeleider/ster het  avondeten bereid. De reisbegeleider/ster zal de boodschappen doen, het zullen eenvoudige maaltijden worden. Soms maakt iedereen zelf bij het onbijt een lunchpakket klaar.

12. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

13. Wat is de beste reistijd?

De Verenigde Staten kent verschillende klimaatzones, hoofdzakelijk bepaald door de lengtegraad en de gebergten, van arctisch in Alaska tot subtropisch in het zuiden en Hawaï.. De noordoostelijke staten, zoals New England, kennen een vochtig landklimaat. Door de polaire invloed worden de winters naar het noorden toe kouder. De noordelijke staten in het middenwesten hebben een duidelijk landklimaat met een hete, korte zomer en een strenge winter. Door hun subtropische klimaat hebben de zuidelijke staten lange, hete en vochtige zomers en zachte winters. De zuidelijke staten van het middenwesten hebben een gematigder weerstype met lange, regenachtige zomers en zachte winters. Meer naar het westen heerst een semi-aride klimaat. Een sterke, droge wind (de chinook) waait vanaf de Rocky Mountains en beïnvloedt de weersgesteldheid in het westelijk deel van de Great Plains. Dit gebied kent grote uitersten in temperatuur vanwege de koude lucht die wordt ingevoerd vanaf de Noordpool en warme tropische invloeden vanuit de Golf van Mexico.

Beste reistijd:
De beste tijd om naar de Verenigde Staten te gaan is in de lente en de herfst. De zomer kán op veel plaatsen te heet zijn en bovendien trekken de Amerikanen er dan zelf op uit en dat geeft met name in de nationale parken veel drukte. Bijna iedere zomer breken er in de Verenigde Staten door de hitte bosbranden uit. Het kan voorkomen dat deze branden op ons route ontstaan en ons verhinderen de route af te leggen zoals beschreven in de reisinformatie. In dat geval zal er een alternatieve weg gevonden moeten worden om de reis weer te vervolgen zoals gepland.

14. Zitten we als gezin naast elkaar tijdens de vlucht?

Ja, hier wordt rekening meegehouden.