Veelgestelde vragen over TADJIKISTAN

Hoe wordt er gereisd in Tadjikistan?

Tijdens onze 24 daagse Tadjikistan reis ( reiscode RTJ ) maken we gebruik van eigen voertuigen. In de  steden zal dit een bus zijn, in de bergen maken we gebruik van jeeps. We kiezen hierbij bewust voor westerse modellen, omdat deze comfortabeler zijn dan de Russische jeeps (UAZ-452) die gangbaar zijn in Tadjikistan. Je reist met drie personen en een chauffeur in een jeep. Je hebt dus altijd een raamplaats in de jeep.Bij de 28 daagse Centraal Azie reis (reiscode RCV ) maken we gebruik van een eigen bus/busje.

Heb je een visum nodig in Tadjikistan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je een visum voor Tadjikistan nodig.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten € 40,-bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening voor Nederlandse reizigers. Belgische reizigers brengen wij € 30,- bemiddelingskosten in rekening. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen:

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik een slaapzak nodig in Tadjikistan?

Je hoeft voor deze reizen  geen slaapzak of slaapmatje mee te brengen vanuit Nederland of België. Elke homestay beschikt over matrasjes of bedden, dekens en kussens. Het is wel handig zelf voor een lakenzak en handdoek te zorgen.

Wat zijn de kledingvoorschriften voor Tadjikistan?

Tadjikistan is een islamitisch land. Tijdens de reis zul je ook in kleine dorpjes stoppen. Het is aan te raden wat conservatief gekleed te gaan. Voor vrouwen betekent dit dus in ieder geval geen korte broek en hemdjes.

Welke valuta kan ik het best meenemen naar Tadjikistan?

US Dollars zijn handiger  dan Euro's. Geld kan alleen in Dushanbe, Khojand en in Khorog worden gewisseld. Dushanbe is de beste plaats.  Pinnen is dus niet mogelijk in Tadjikistan.

Wat is de beste reistijd voor Tadjikistan?

Dit verschilt per regio van het land. De bergpassen in het noorden zijn voor de zomermaanden vaak niet open, terwijl de termperaturen wel hoog kunnen oplopen in de lager gelegen gebieden. Omdat er tijdens de 23 daagse Tadjikistan reis ( reiscode RTJ ) over berpassen wordt gereden, is de beste tijd de zomermaanden.

Hoe is de accommodatie in Tadjikistan?

Je slaapt tijdens de 23 daagse Tadjikistan reis ( reiscode RTJ )  in eenvoudige accommodatie. In Tashkent, Khojand, Istaravshan, Dushanbe en Khorog heb je de beschikking over een kamer met eigen sanitair. In Ishkashim heb je gedeeld sanitair binnen het guesthouse waar je slaapt. ‘Basic’ is je accommodatie in Saritag (slaapmatjes), Kalayhumb (bedden), Yamg (slaapmatjes), Langar (slaapmatjes) en Murgab (bedden); het eenvoudige toilet en de eenvoudige douche bevinden zich buiten de homestay of guesthouse. Meestal is er wel warm water. De homestay in Bulunkul (slaapmatjes) is wellicht het meest 'basic', ook hier is het toilet (niet meer dan een hokje met een gat in de grond) gedeeld. Een badkamer is hier niet aanwezig. Je slaapt één nacht in Bulunkul, gelegen in een overweldigend prachtige natuur. Er is in de afgelegen Tadjiekse plaatsen geen andere/betere keus.

. Zorg dat je hierop bent voorbereid.

Heb ik vaccinaties nodig ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Is er Wifi tijdens de reis

Er is alleen Wifi in de dure hotels waar wij geen gebruik van maken.

Heeft mijn mobiele telefoon bereik?

Of je mobiele telefoon bereik heeft hangt af van je provider. Informeer dus bij hen als je het zeker wil weten.

Kan ik overal water kopen ?

In de grotere plaatsen kan je overal flessen water kopen. Als we de bergen ingaan zal de reisbegeleider/ster  5 liter flessen  water inslaan en dan kan je steeds je  eigen fles vullen. Het is dus handig om een eigen waterfles mee te nemen en een eigen beker.

Wat voor kleding en schoeisel moet ik meenemen?

Voor deze reis kan je het beste laagjes kleding meenemen. Overdag kan het vaak flink warm zijn maar op de hoger gelegen gebieden zal het flink koud worden zeker in de avonden. Wat betreft schoeisel moet je denken aan goed ingelopen wandelschoenen aangezien je in Tadjikistan meerdere wandelingen kunt maken.

 

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.