Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Noord-Korea

Heb ik een visum nodig voor deze Noord-Korea groepsreis?

Ja voor deze reis is een double entry visum voor China nodig en een single entry visum voor Noord Korea. Het Chinese visum moet in Nederland aangevraagd worden. Het Noord Koreaanse visum wordt in Berlijn aangevraagd.

We raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naar de visakosten €30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Voor het visum voor Noord Korea, moeten de paspoorten naar Berlijn. Buiten de visakosten betaal je dan 40 euro sericekosten.

Je hoeft dan niet zelf 2 x naar de betreffende ambassade(s)

Voor meer informatie kijk op de website van visumloket:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
 -Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Heb ik vaccinaties nodig voor mijn Noord-Korea rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe is de accomodatie in Noord-Korea?

De accomodatie is goed, uiteraard verblijven we in Noord Korea in staatshotels, deze zijn van prima kwaliteit.

Kan ik deze Noord Korea reis combineren met de groepsreis door Zuid-Korea?

Het is mogelijk een bezoek aan Noord- en Zuid-Korea te combineren. De volgende reisdata sluiten op elkaar aan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

De reis naar Noord-Korea met vertrek op 29 september 2017 (reiscode CNK170929F) kan worden gecombineerd met de Zuid-Korea reis met vertrek op 14 oktober 2017 (reiscode CZK171014). 

Kan ik in mijn eentje op pad in Noord Korea?

Nee, in Noord Korea doe je alles in groepsverband en onder leiding van 2 staatsgidsen. Je kunt niet in je eentje een wandeling gaan maken of iets dergelijks.

Kan ik vrij fotograferen in Noord-Korea?

In Noord Korea mag je fotograferen maar de staatsgids zal aangeven wat wel en wat niet op de foto mag. In de regel mag het veel op de foto.

Mag ik een camera meenemen naar Noord-Korea?

Het is geen probleem om een camera mee te nemen video mag ook .Af te raden is een super grote telelens. Verrekijkers zijn verboden

Mag ik een reisgids meenemen naar Noord-Korea?

Nee. Het wordt nadrukkelijk verboden literatuur over Noord-Korea mee te nemen die is gepubliceerd buiten de republiek Noord-Korea (ook een reisgids is een probleem). Mocht je toch een reisgids meenemen, dan wordt deze ingenomen bij de grens en niet meer aan je geretourneerd.

Mag ik mijn mobiele telefoon meenemen naar Noord-Korea?

Mobiele telefoons waren altijd streng verboden in Noord Korea. De nieuwe leider laat de teugels een beetje vieren en buitenlanders mogen nu hun GSM meenemen.Veel heb je er echter nog niet aan want er is geen netwerk en je kunt nauwelijks een lokale simcard kopen.

Welke valuta kan ik het best meenemen naar Noord-Korea?

Voor het China gedeelte heb je voldoende aan je pinpas of cash euro's.In Noord Korea zijn alle maaltijden inclusief en heb je dus alleen wat zakgeld nodig voor drankjes. Het best kan je euro munten en kleine coupures Chinees geld mee nemen. Er is vaak weinig wisselgeld daarom zijn de euromunten heel handig en worden als betaalmiddel aangenomen.

Welke vormen van vervoer worden er gebruikt?

We maken gebruik van een nachttrein naar Pyongyang en terug naar Beijing wordt er gevlogen. Tijdens het verblijf in Noord Korea beschikken we over een prive bus.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.