Veelgestelde vragen over Ghana

Veelgestelde vragen over Ghana

 1. Heb ik een visum nodig voor Ghana?
 2. Ik heb mijn visum via Koning Aap aangevraagd. Moet ik nu zelf nog iets doen voor dit visum?
 3. Kan er in het regenseizoen door Ghana gereisd worden?
 4. Hoe is de accomodatie tijdens deze reis?
 5. Hoe wordt er gereisd?
 6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 7. Kan er vegetarisch gegeten worden tijdens de reis?
 8. Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?
 9. Welke inentingen heb ik nodig voor Ghana?
 10. Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens de reis?
 11. Wat is het tijdsverschil met Nederland/België?
 12. Kan er vegetarisch gegeten worden in Ghana?
 13. Kan ik geld wisselen en/of pinnen in Ghana?
 14. Kan ik gemakkelijk fotograferen in Ghana?
 15. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 16. De feiten op een rij

1. Heb ik een visum nodig voor Ghana?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.

 

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Ik heb mijn visum via Koning Aap aangevraagd. Moet ik nu zelf nog iets doen voor dit visum?

Je hebt aangegeven dat je het visum voor Ghana via onze partner, het Visumloket, wilt regelen. Dit betekent echter wel dat je zelf ook nog het een en ander dient te doen. Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum en de te volgen visumprocedure vind je op de website van onze partner Visumloket.

Wij raden je aan 4 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen. Je dient zelf de formulieren in te vullen en dit samen met je paspoort en benodigde reisdocumenten aangetekend naar het Visumloket/CIBT te versturen. Zij gaan dan naar de desbetreffende ambassade en sturen je paspoort inclusief visum weer aangetekend terug.

3. Kan er in het regenseizoen door Ghana gereisd worden?

In de zomermaanden is het regenseizoen in Ghana. Dat betekent dat er aan het einde van de dag of vroeg in de ochtend een flinke bui valt. Reizen is dit seizoen is prima te doen. De wegen in Ghana zijn over het algemeen goed.

4. Hoe is de accomodatie tijdens deze reis?

Je overnacht in tweepersoonskamers in middenklasse hotels, op basis van logies met ontbijt. De kamers hebben een eigen badkamer. De meeste geplande hotels hebben een zwembad.

Meer informatie en foto's van de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'. 

5. Hoe wordt er gereisd?

Op onze reizen door Ghana maak je gebruik van een eigen airconditioned (mini)bus.

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Ghana vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. 

6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand

7. Kan er vegetarisch gegeten worden tijdens de reis?

Het is zeker mogelijk om vegetarisch te eten. Geef je wensen hierin ook door aan de reisbegeleider. Er zal veelal in restaurants worden gegeten en kun je kiezen van de menukaart.In Ghana is veel heerlijk fruit te koop.

8. Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Ghana verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt http://www.wereldstopcontacten.nl/

9. Welke inentingen heb ik nodig voor Ghana?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

10. Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens de reis?

In veel accommodaties is er een mogelijkheid om al dan niet betalend gebruik te maken van Wifi. Hou er rekening mee dat het netwerk soms overbelast kan zijn of de verbinding minder goed kan werken dan in Nederland/België. 

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

11. Wat is het tijdsverschil met Nederland/België?

Tijdens onze zomertijd is het in Ghana 2 uur vroeger.
Tijdens onze wintertijd is het in Ghana 1 uur vroeger.

12. Kan er vegetarisch gegeten worden in Ghana?

Ghanezen zijn echte vleeseters. Het begrip vegetariër is inmiddels al wel bekend in de meer toeristische plekken, maar vleesvervangers kennen ze niet. Vaak wordt het vlees weggelaten of uit de saus geschept en bieden ze je een ei als alternatief aan.

13. Kan ik geld wisselen en/of pinnen in Ghana?

In Ghana kun je het beste terecht met cash euro's die je in iedere grote stad kan wisselen. Pinnen is in Ghana beperkt mogelijk. Je kan met een Nederlnds pasje met Cirrus of Maestro logo alleen pinnen bij de Stanbic Bank en de Commercial bank. Let op: het kan voorkomen dat de ATM's niet werken.

14. Kan ik gemakkelijk fotograferen in Ghana?

Ghana staat bekend om hun prachtige bevolkingsgroepen die iedereen graag op de foto wil hebben. Je zult merken dat sommige mensen het er leuk vinden om gefotografeerd te worden, anderen kunnen het absoluut niet waarderen. Hoe dan ook getuigt het van respect eerst te informeren of men wel op de foto wil. Wat ook altijd helpt is een praatje maken, een sinaasappeltje kopen en vervolgens vragen of je een foto mag maken.

15. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

16. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Lees hier de veelgestelde vragen