Veelgestelde vragen over Filipijnen

Veelgestelde vragen over Filipijnen

  1. Heb ik een visum nodig voor de Filipijnen?
  2. Welke inentingen heb ik nodig?
  3. Heb ik een wereldstekker nodig?
  4. Hoe zijn de accommodaties tijdens deze Filippijnenreis?
  5. Is er wifi tijdens de reis?
  6. Kan ik pinnen in de Filipijnen?
  7. Kan ik wat meer informatie krijgen over de binnenlandse vluchten?
  8. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
  9. Wat is de beste reistijd?
  10. Wat is het tijdsverschil met Nederland/Belgiƫ?

1. Heb ik een visum nodig voor de Filipijnen?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Heb ik een wereldstekker nodig?

We verwijzen je graag naar de volgende website waar je kunt zien of je een wereldstekker nodig hebt voor de Filipijnen: http://www.wereldstopcontacten.nl/

4. Hoe zijn de accommodaties tijdens deze Filippijnenreis?

Tijdens onze Filippijnenreis overnachten we in centraal gelegen middenklasse hotels.

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen.

Onder het tabblad ‘Accommodaties’ staan foto’s vermeld van de door ons gebruikte hotels.

5. Is er wifi tijdens de reis?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels op je Filipijnen rondreis beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van je hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding in de Filipijnen niet overal optimaal zijn.

Onder het tabblad “Accommodaties” staat bij de hotelfoto’s vermeld of er Wifi in het hotel is (onder voorbehoud van wijzigingen).

 

6. Kan ik pinnen in de Filipijnen?

Je kunt in alle plaatsen gemakkelijk pinnen. Let er wel op dat je bankpasje op 'wereld' staat.

7. Kan ik wat meer informatie krijgen over de binnenlandse vluchten?

Je maakt gebruik van drie binnenlandse vluchten: van Laoag naar Manila, van Manila naar Puerto Princesa en van Puerto Princesa naar Manila. De vluchten worden uitgevoerd door Philippines Airlines of Cebu Pacific. Op de luchthavens van Laoag en Puerto Princesa betaal je bij vertrek ter plekke een 'terminal fee'. De kosten hiervoor zijn 200 peso (omgerekend circa 4 euro; genoemd bedrag is onder voorbehoud van wijzigingen) per luchthaven.

Houd er rekening mee dat er wijzigingen/annuleringen kunnen plaatsvinden in schema’s van binnenlandse vluchten, over het algemeen veroorzaakt door uitzonderlijke weersomstandigheden. Dit speelt vooral van juni tot en met september. Mocht dit het geval zijn, dan wordt het reisprogramma zo goed als mogelijk aangepast.

8. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer, omdat deze lastig te vervoeren is.

9. Wat is de beste reistijd?

De 'beste' maanden om naar de Filipijnen te reizen zijn van oktober t/m mei. Als je buiten deze periode reist, moet je rekening houden met (door weersomstandigheden) geannuleerde vluchten of ferry's. Als dit het geval is zal je reisprogramma worden aangepast. 

10. Wat is het tijdsverschil met Nederland/Belgiƫ?

Het is in de Filipijnen in onze zomer 6 uur later. Tijdens onze wintertijd is het op de Filipijnen 7 uur later.