Bericht van onze Algemeen Directeur

Veilig reizen: nu helaas even niet

Bericht van onze Algemeen DirecteurAmsterdam, 18 maart 2020

Beste reiziger,

Het reizen zit in ons bloed, de wil om de wereld te ontdekken in onze genen. Corona raakt ons dan ook diep in ons (reis)hart. De wereld is ontzettend mooi, en als reisorganisatie willen wij niets liever dan jou kennis laten maken met al dat moois. Het is gek en verdrietig tegelijk hoe de wereld er in een paar weken zó anders uit kan komen te zien.

Drastisch besluit

We zijn in een film beland. Een slechte film die nog maar net begonnen is en waarvan het einde zich niet laat voorspellen. Het Corona virus lijkt iedereen te raken, óók de reiswereld krijgt flinke klappen. Veel landen sluiten hun grenzen, leggen inreisbeperkingen op of nemen ingrijpende maatregelen waardoor het openbare leven grotendeels stil komt te liggen. Gevolg: jij kunt niet meer van de reis genieten zoals jij én wij die bedoeld hebben. De corona-epidemie is uitgeroepen tot pandemie en de veiligheid en gezondheid van onze reizigers staat nu op de eerste plaats. Door deze buitengewone omstandigheden zijn reizen die op korte termijn (vertrekken t/m 5 april en in uitzonderlijke gevallen later) niet meer uitvoerbaar en daarom hebben we met pijn in ons hart besloten om de reizen tot bovengenoemde datum niet door te laten gaan, ongeacht de bestemming.

Corona-voucher

Ter compensatie van deze maatregel ontvangen de getroffen klanten van ons een voucher ter waarde van de reissom. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en kan worden gebruikt voor alle reizen uit het Koning Aap reisaanbod.

Op dit moment informeren wij de getroffen reizigers. Het betreft voor nu reizen die tot en met 5 april vertrekken en in uitzonderlijke gevallen reizen die later vertrekken, omdat bepaalde bestemmingen hun grenzen langer gesloten houden. Gezien de snelheid van de ontwikkelingen verandert de situatie per bestemming haast iedere dag. Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen en adviezen van de autoriteiten op de voet volgen, houd onze website in de gaten voor de meest actuele situatie. Daarnaast stemmen we ons beleid af met onze collega reisorganisaties en met de ANVR.

Vertrouwen in de toekomst

Zoals gezegd: het zijn bizarre tijden. Ook ik word deze dagen heen en weer geslingerd tussen gevoel en verstand. Maar wat overheerst, is trots. Trots op het team van reisspecialisten dat een gezamenlijk doel nastreeft: klanten zo goed mogelijk informeren en reizigers bijstaan die nu op reis zijn. Ook wij hebben dit nooit meegemaakt en doen ons uiterste best voor je. Dank voor je begrip.

We gaan dit samen doen en hopen vurig dat we weer snel gezond, veilig en met plezier de wereld mogen ontdekken.

Toerisme juist goed voor de (lokale) economie

Tot slot wil ik nog even kwijt: laten we vooral ook de lokale bevolking in Nepal, Vietnam, Peru, Kazachstan, Marokko en al die andere prachtige reisbestemmingen niet vergeten. Landen die voor een groot deel (financieel) afhankelijk zijn van het toerisme. Nu is reizen even niet verantwoord, maar hopelijk -voor iedereen- op korte termijn weer wel!


Vanzelfsprekend houden we je voortdurend op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Jan Middelhoek

Algemeen Directeur

Veelgestelde vragen

Het Corona virus houdt de wereld in zijn greep. Wij geven je een update over de gevolgen hiervan voor je reisplannen.

Bekijk hier de FAQ's omtrent het Corona virus