Online Chat

Alle veelgestelde vragen over Coronaproof reizen

Coronaproof reizen

Koning Aap Covid-beleid?

 • We voeren reizen uit naar bestemmingen met kleurcode groen, geel en voor sommige landen ook naar kleurcode oranje. Bij de keuze om de reis uit te voeren staat jouw veiligheid op nummer 1. De brancheorganisatie ANVR staat achter het besluit om reizen uit te voeren naar kleurcode oranje en steunt alle reisorganisaties die deze reizen uitvoeren.
 • Wanneer het reisadvies tijdens je reis oranje kleurt dan zal Koning Aap, samen met onze lokale partner, de veiligheidssituatie inschatten en nagaan of de reis voortgezet kan worden volgens het programma of dat we je moeten repatriëren naar Nederland of België.
 • Om onze groepsreizen soepel te laten verlopen en de reis veilig en verantwoord te kunnen uitvoeren adviseren wij je dringend om gevaccineerd op reis te gaan! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw medereizigers.
 • Samen met onze lokale partners en reisbegeleiders houden wij altijd de situatie ter plaatse nauwlettend in de gaten.
 • Houd je altijd aan de COVID-19 richtlijnen van de bestemming. Deze zijn te allen tijde leidend!
 • De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL) te downloaden: www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/download-reisapp. Voor Belgische reizigers raden we aan de website van buitenlandse zaken (BE) in de gaten te houden.
 • Wij zijn 24/7 bereikbaar. Dit betekent dat je ons samen met onze lokale partners tijdens je reis altijd kunt bereiken.
 • Onze reisbegeleiders hebben geen medische achtergrond, maar hebben wel een belangrijke bemiddelende taak bij calamiteiten of ziekte.
 • Informeer jezelf voorafgaand aan de reis altijd over de (corona)situatie van jouw bestemming. Vanzelfsprekend heeft iedere reiziger een eigen verantwoordelijkheid en dien je tijdens de reis bij de eerste signalen van optredende medische problemen, dit te melden bij jouw reisbegeleider. Er zijn landen die reizigers enkel toelaten wanneer zij volledig gevaccineerd zijn.
 • Test je zelf of een medereiziger in de groep positief op Covid-19 tijdens de reis? Dan kan het zijn dat niet alle extra kosten door jouw verzekering gedekt worden (bijv. bij een verplichte quarantaine). Wees daar goed van op de hoogte.
 • Wij bieden 100% repatriëringsgarantie. Indien de veiligheid van jou als reiziger in het geding komt, dan zorgen wij ervoor dat je gerepatrieerd wordt.
 • Wij raden onze reizigers aan alvorens zij op reis gaan contact op te nemen met hun reis- en annuleringsverzekering omtrent hun persoonlijke dekking, met name de aanvullende corona dekkingen.
 • Het hebben van een reisverzekering is bij ons verplicht om op reis te gaan.
 • Wij voeren onze reizen uit conform de richtlijnen van brancheorganisatie ANVR.
 • Wij zijn tevens aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds.
 • Voor reizen met vertrek in 2022 gelden de algemene reis- en annuleringsvoorwaarden.

Antwoorden op de door onze reizigers veelgestelde vragen over reizen in tijden van Covid-19 vind je op onze ‘Algemene vragen’ pagina. Hier geven wij uitgebreid antwoord op de vragen die er spelen.

Rechten en plichten van Koning Aap?

Als jij als reiziger een pakketreis hebt geboekt (vervoer én verblijf) dan veranderen jouw rechten en plichten niet in deze situatie van corona. Wij als organisator van pakketreizen zijn wettelijk verplicht, ook in deze situatie, hulp en bijstand te bieden aan de reiziger in het buitenland. Als jij als vakantieganger COVID-19 hebt of krijgt, je moet in verplichte quarantaine en je mist daardoor je vlucht, dan hoeft de reisorganisator geen extra overnachtingen en ticket te betalen. Deze situatie is persoonsgebonden en valt onder het eigen risico van de reiziger. Mogelijk, afhankelijk van je polis, dekt je reisverzekering deze kosten. 

Als jij als vakantieganger met een pakketreis langer in een vakantieland moet blijven door bijvoorbeeld een lockdown (externe factor) dan hoeft de reisorganisatie maximaal drie extra overnachtingen van gelijke kwaliteit als de oorspronkelijke reis voor zijn rekening te nemen. Goed te weten dat organisatoren van pakketreizen wettelijk verplicht zijn (ook in coronatijd) als de situatie daarom vraagt, gestrande reizigers binnen een 'redelijke termijn’ terug naar huis te repatriëren.

Download hier onze richtlijnen voor groepsreizen