Veelgestelde vragen over Oman

 1. Heb ik een visum nodig Oman?
 2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 3. Heb ik inentingen nodig?
 4. Wat is de beste reistijd voor Oman?
 5. Hoe wordt er overnacht?
 6. Van welk vervoer maken we gebruik in Oman?
 7. Neem ik een koffer of reistas mee?
 8. Heb ik een wereldstekker nodig?
 9. Is er Wifi aanwezig tijdens de reis?
 10. Hoeveel uur tijdsverschil is er?
 11. Is het mogelijk om alcohol te drinken in Oman?
 12. Kan je pinnen in Oman?
 13. Zijn er kledingvoorschriften?
 14. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 15. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 16. Kan ik mijn reis verlengen?
 17. De feiten op een rij

1. Heb ik een visum nodig Oman?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een elektronisch visum benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier. Kies je ervoor om je e-visum via onze partner Visa4Travel te regelen, dan betaal je de visumkosten en bemiddelingskosten direct aan Visa4Travel. Je betaalt gemakkelijk en veilig doormiddel van iDeal of creditcard.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

 

LET OP: het 30-dagen e-visum is één maand geldig vanaf de datum van afgifte. Houd hier rekening mee bij het aanvragen van je e-visum, doe dit niet te vroeg!

2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

3. Heb ik inentingen nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Wat is de beste reistijd voor Oman?

Het voor- en najaar is de beste tijd om te reizen naar deze bestemming. In de zomer kan het erg warm worden; de temparatuur kan oplopen tot 40 graden. 

5. Hoe wordt er overnacht?

De hotels tijdens deze reis zijn van goede (3-4-sterren) kwaliteit, met kamers inclusief douche en toilet. Ontbijt is inclusief. Behalve het ontbijt zijn er nog veel andere maaltijden inbegrepen. Kijk hiervoor onder het kopje 'Wat is inclusief'. De overnachting in de woestijn vindt plaats in een bestaand kamp. Je slaapt in luxe tenten of in stenen huisjes, op basis van tweepersoonskamers, met eigen sanitair. Het is niet nodig een slaapzak mee te brengen, alles voor de overnachtingen in de woestijn is lokaal aanwezig.

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen.
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

6. Van welk vervoer maken we gebruik in Oman?

Voor de 9-daagse  reis Oman en 14-daagse reis Oman en Dubai worden voor  het vervoer  Toyota coaster bussen (of vergelijkbaar) gebruikt. Op de trajecten waarop 4WD jeeps worden ingezet, worden Toyota landcruisers (of vergelijkbaar) gebruikt.

Bij alleen de 14-daagse reis vlieg je vanuit Muscat naar Salalah en vanuit Salalah vlieg je via Muscat naar Khasab.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Oman vind je in het tabblad 'Meer reisinfo' en dan onder het kopje 'Accommodatie en transport'.

7. Neem ik een koffer of reistas mee?

We raden aan om niet te veel mee te nemen en dan het liefste in een reistas of rugzak. Er is in de bus niet heel veel plaats voor de bagage; het kan zijn dat de bagage in een aanhangwagen gaat.

8. Heb ik een wereldstekker nodig?

We verwijzen je graag naar de volgende website waar je kan zien wat je nodig hebt: www.wereldstopcontacten.nl

9. Is er Wifi aanwezig tijdens de reis?

Bijna alle geplande hotels beschikken over Wifi, soms tegen betaling en soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal is zoals wij gewend zijn. Op het kamp in Wahiba Sands is geen Wifi beschikbaar.

Kijk op het tabblad 'Accommodaties' voor meer informatie over Wifi in de hotels.

10. Hoeveel uur tijdsverschil is er?

Het is daar 3 uur later dan in Nederland/Belgie.

11. Is het mogelijk om alcohol te drinken in Oman?

Alcohol is niet compleet verbannen. In sommige hotels en restaurants mag er alcohol geschonken worden. Houd er wel rekening mee dat het drinken van alcohol in het openbaar verboden is.

12. Kan je pinnen in Oman?

De valuta is de 'riyaal' in Oman. Je kunt overal pinnen met een bankpas voorzien van het Maestro- of Cirruslogo. Maak je bankpas geschikt om geld uit de automaat te halen buiten Europa door deze op 'wereld' te zetten.

13. Zijn er kledingvoorschriften?

Aangezien Oman een islamitisch land is zal je erop moeten letten wat je draagt. Voor mannen en vrouwen is het dragen van een korte broek, t-shirt zonder mouwen, hemdje en een strakke lange broek niet mogelijk. Het dragen van zwemkleding is alleen mogelijk bij zwembaden van de hotels en toeristenresorts. De reisbegeleider kan je hierin ook advies geven.

14. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

15. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

16. Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

17. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen