Veelgestelde vragen over Chili

 1. Heb ik een visum nodig voor Chili?
 2. Zijn er vaccinaties nodig voor Chili?
 3. Wat is de beste reistijd voor Chili?
 4. Waar wordt er overnacht tijdens de reis?
 5. Hoe wordt er gereisd door Chili?
 6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 7. Is Wifi in Chili beschikbaar?
 8. Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Chili?
 9. Wat kan ik het beste meenemen aan valuta in Chili?
 10. Kan er vegetarisch gegeten worden in Chili?
 11. Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Chili?
 12. Kan ik een koffer meenemen naar Chili?
 13. Ben ik telefonisch bereikbaar in Chili?
 14. Moet ik een slaapzak meenemen?
 15. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 16. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 17. De feiten op een rij

1. Heb ik een visum nodig voor Chili?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Zijn er vaccinaties nodig voor Chili?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op 
www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Wat is de beste reistijd voor Chili?

De meest geschikte reistijd voor Patagonië reis loopt van oktober tot en met maart, de Chileense zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. 
De noordelijke regio's van Chili hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C.) met relatief de meeste regenval. Noord-Chili kan het het hele jaar door bezocht. 
Santiago de Chile kent een klimaat met de aangename temperaturen van 20-25°C in de periode van september tot en met april.

4. Waar wordt er overnacht tijdens de reis?

Tijdens de reizen door Chili wordt gebruik gemaakt van tweepersoonskamers, meestal met douche en toilet op de kamer, in schone, centraal gelegen, middenklasse hotels. Afhankelijk van je reis overnacht je soms ook in Refugios.  

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen.

Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

5. Hoe wordt er gereisd door Chili?

Je reist afwisselend met het openbaar vervoer, privé bussen en de binnenlandse vluchten. Reis je een traject per nachtbus, dan betreft het  zeer luxe bussen, waarvan de stoel achterover gezet kan worden tot bijna ligstand.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Chili vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. 

6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand

7. Is Wifi in Chili beschikbaar?

In de meeste hotels en restaurants van de grotere steden is er Wifi. Het kan zijn dat er uitsluitend Wifi is in de lobby van het hotel.

Meer informatie over de Wifi-beschikbaarheid in de door ons geselecteerde hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

8. Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Chili?

Op de volgende website kun je alle informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: www.wereldstopcontacten.nl/

9. Wat kan ik het beste meenemen aan valuta in Chili?

In Chili kun je in de meeste plaatsen goed pinnen met je bankpas of creditcard (in NP Torres del Paine kun je uitsluitend afrekenen met USD of Creditcard). 
We raden je aan om een gedeelte van het geadviseerde zakgeld in cash USD mee te nemen. Vooral in de meer afgelegen gebieden is het raadzaam wat contant geld bij je te hebben. Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en zonder gaten).

10. Kan er vegetarisch gegeten worden in Chili?

In Chili wordt veel vlees gegeten. Echter er zijn zeker mogelijkheden om lekker vegetarisch te eten in de restaurants. 

11. Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Chili?

Het is aan te raden zowel luchtige als warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen. In Torres del Paine kan het flink koud worden en kun je veel wind en snel wisselende weersomstandigheden verwachten. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack. Dunne handschoenen en een muts kunnen ook soms goed van pas komen. Verschillende lagen over elkaar helpen goed tegen de koud.
 
Houd er echter rekening mee dat het ook in Patagonië warm kan worden, met name overdag. Zonder de Patagoonse wind en regenstormen kunnen de temperaturen ook snel oplopen tot 20-25 graden, dus kom voorbereid en kleed jezelf met ''laagjes". In Foz do Iguazu kan het tropisch warm zijn en er kan zelfs gezwommen worden, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. In de maanden juli/augustus is het hier koeler, gemiddeld een graad of 14. 

Raadzaam is om goede wandelschoenen op reis mee te nemen met profiel, zodat je niet makkelijk uitglijdt. Verder zijn sandalen of slippers aan te raden voor de warmere dagen/gebieden.

12. Kan ik een koffer meenemen naar Chili?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een hardschalige koffer raden wij af, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen. 

13. Ben ik telefonisch bereikbaar in Chili?

We raden je aan om contact op te nemen met je provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland. Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden. 

14. Moet ik een slaapzak meenemen?

Voor de Patagonië reis hoef je geen slaapzak mee te nemen voor de overnachtingen in Torrres del Paine. Hier is beddengoed aanwezig. 

15. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

16. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

17. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Lees hier de veelgestelde vragen