Overige praktische informatie Turkije

Invoerbepalingen Turkije
Volwassen mogen per persoon 200 sigaretten, 50 sigaren of 200 gram tabak en 1 liter sterke drank belastingvrij invoeren. Dure voorwerpen (sieraden en ongewoon dure fotoapparatuur of elektronische apparaten) worden bijgeschreven in je paspoort, als garantie dat je ze ook weer mee het land uitneemt bij vertrek. Invoer, gebruik en handel van marihuana en andere verdovende middelen is strikt verboden en wordt zwaar bestraft.

Uitvoer van namaakproducten
In Turkije is veel nepmerkkleding op de markt. De invoer hiervan is in Nederland en België officieel verboden. Vooral als het een groter aantal stuks betreft dan voor persoonlijk gebruik mag worden aangenomen, kun je in de problemen komen. Voor de uitvoer van een duur tapijt heb je een bewijs van aankoop nodig en voor oude spullen een certificaat van de directie van een museum. Uitvoer van antiek is verboden. Je mag belastingvrij tot een waarde van 430 euro mee naar huis nemen. Zie ook de app ‘douane reizen’ of www.douane.nl/reizigers.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.