Bagage en kledij Thailand

Neem voor je Thailand reis niet te veel bagage mee. Met name kleding kun je altijd goedkoop ter plekke aanschaffen. Bovendien heeft bijna elk hotel in Thailand een 'laundry service'. Thailand is een tropisch land. Dunne katoenen kleding is het prettigst, maar loop er niet 'te bloot' bij. Voor de avonduren kan een sweatshirt handig zijn, vooral in de wintermaanden. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen en een paar slippers zijn alles wat je voeten vereisen. Bedenk dat je de heiligdommen van het land blootsvoets dient binnen te treden. Instappers zijn dan een uitkomst. Een paraplu is wel handig, zowel tegen de regen als tegen de felle zon. Verder voldoende spullen om je tegen de zon te beschermen: een hoed of hoofddoek, zonnebril, zonnebrand met minimaal factor 15. Ook zijn belangrijk: zwemkleding, toiletartikelen, handdoek voor het strand, een reisapotheek, foto- of filmapparatuur en voldoende film, reservebatterijen, zaklantaarn, zakmes (niet in je handbagage stoppen!), wekker, schrijfwaren, boeken, geldig paspoort, kopieën van paspoort en reisverzekering, een pasje van de reisverzekering met daarop het alarmnummer, agenda met belangrijke adressen, reisgids. Verder eventueel: rol toiletpapier, leeslampje. Verder is het handig om voldoende muggenmelk mee te nemen en een T-shirt met lange mouwen om het aantal muggenbeten zoveel mogelijk te beperken.

Als je meegaat met de facultatieve trektocht, is het handig om een lakenzak mee te nemen. Je zou er ook voor kunnen kiezen ter plaatse een slaapzak te huren (richtbedragen hiervoor zijn: Winterslaapzak 200 baht; zomerslaapzak 150 baht; slaapmatje/rugzak 75 baht).
We verzoeken je een frameloze rugzak of sterke weekend tas mee te nemen, géén harde koffer, omdat die lastig te vervoeren is. Soms moet je de bagage een eindje dragen. Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Meer dan 12 kilo lijkt ons in de regel niet nodig. Zorg dat je een verschoning in de handbagage hebt en 48 uur zonder je grote bagage kunt, voor het geval dat de bagage later op de luchthaven van aankomst arriveert dan jijzelf. Bijvoorbeeld: zorg dat je de pil, je medicijnen en je tandenborstel in je handbagage hebt zitten. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen.