Festivals Taiwan

Officiële feestdagen in Taiwan zijn: Nieuwjaar (1 januari), Vredesherdenkingsdag (28 februari), Graftombedag (4 april), Dag van de Arbeid (1 mei), Dag van Strijdkrachten (3 september) en Nationale feestdag (10 oktober). Op deze dagen zijn winkels en banken gesloten. 

Feesten in Taiwan 
Het grootste feest in China is het Chinese Nieuwjaar (Chunjie). Het valt in 2018 op 16 februari. Na Nieuwjaar wordt op 2 maart 2018 het Lantaarnfestival (Yuanxiaojie) gevierd. Lantaarns bij de huizen en siervuurwerk zorgen voor een vrolijke aanblik. Er zijn optochten, draken- en leeuwendansen. Met het Gravenfestival (Qingming) op 5 april worden de graven van de voorouders bezocht om hen de eer te bewijzen, te vergelijken met het katholieke Allerzielen. Op 18 juni 2018 is het Drakenbootfeest en worden drakenbootraces gehouden. Op 25 augustus 2018 stookt men tijdens het festival van de Hongerige Geesten op straat vuurtjes en verbrandt men papieren geschenken om onrustige geesten te kalmeren. Op 24 september 2018 wordt het Maanfestival gevierd, een traditioneel oogstfestival. Het is de gewoonte op deze dag maankoeken te eten, ronde koeken met een zoete of zoute vulling.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.