Geld Soedan

De munteenheid van Soedan is de Soedanese pond (SDG), onderverdeeld in 100 piaster. Er zijn biljetten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 pond en munten van 1, 5, 10, 20 en 50 piaster. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com/currency/converter.

De geldautomaten in Soedan zijn niet geschikt voor het gebruik van buitenlandse passen. Creditcards worden in Soedan niet of nauwelijks geaccepteerd.

Geld wisselen in Soedan
Geld (eurobiljetten) wisselen kan op de luchthaven, bij banken, officiële wisselkantoren en bij de grotere hotels. Bewaar je wisselbewijzen goed. Buiten de hoofdstad Khartoem is het vrijwel onmogelijk geld te wisselen. Wissel geen geld op de zwarte markt. De boetes voor het wisselen op de zwarte markt zijn zeer hoog. We adviseren je nadrukkelijk voldoende contant geld mee te nemen.

Zakgeld suggestie
Er valt niet veel geld uit te geven in Soedan. Je meeste maaltijden en de entreegelden en excursies zijn al inbegrepen in je reissom. Je hebt zakgeld nodig voor de lunches en diners in Khartoem (ongeveer 70 euro), drankjes (tussen de 20 en 30 euro), vertrekbelasting op de luchthaven van Khartoem van 70 SDG (ongeveer 10 euro) en wellicht en kamelenritje of wat souvenirs. Wat zakgeld betreft kun je uitgaan van ergens tussen de 150 en 200 euro per persoon voor de gehele reis.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.