Fotografie Soedan

Soedan is een fotogeniek land, niet alleen vanwege de mooie archeologische vindplaatsen en de natuur maar ook vanwege de mensen. Vraag mensen altijd eerst om toestemming als je ze wilt fotograferen tijdens je rondreis door Soedan.

Fotovergunning
In Soedan is het verplicht om als toerist buiten Khartoem te beschikken over een fotovergunning, het zogenaamde ‘photo permit’. De permit kost 30 SDG (omgerekend ongeveer € 10,-), maar we hebben dit bedrag opgenomen in je reissom. Om de permit te kunnen verkrijgen hebben we wel een pasfoto voor je nodig. Je reisbegeleider zal daar bij aankomst om vragen.
Wil je opnames maken met een video camera, dan zijn er beperkingen aan verbonden. Ook hier heb je een vergunning voor nodig. Op de archeologische vindplaatsen betaal je momenteel 20 USD per plaats voor zo’n vergunning. Uiteraard is dit bedrag onderhevig aan veranderingen.

Fotografeerverbod
Het is verboden om van militaire objecten zoals militaire controleposten, vliegvelden en bruggen opnames te maken. Dat geldt tevens voor politieagenten, militairen en (hoe fotogeniek ook!) markten. Streng gelovige personen willen vaak niet op de foto. Twijfel je of je een foto kunt maken, overleg dan even met je reisbegeleider.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.