Festivals Soedan

Belangrijke nationale feestdagen zijn: Dag van de Onafhankelijkheid: (1 januari), Dag van de Vredesovereenkomst (9 januari) en Dag van de Revolutie (30 juni).

Religieuze feestdagen in Soedan
 
Daarnaast zijn er een aantal islamitische feestdagen die meestal enkele dagen duren. Omdat de islamitische kalender is gebaseerd op het maanjaar, schuiven de feestdagen volgens onze telling ieder jaar tien à elf dagen naar voren. Direct na afloop van de vastenmaand ramadan (16 mei t/m 14 juni 2018) is het Suikerfeest: Aid Saghir, ook wel genoemd Aid al Fitr. Een ander belangrijk religieus feest is Aid al Kabir, het Offerfeest (21-23 augustus 2018). Iedere familie slacht op rituele wijze een schaap. Premier Moharem is het islamitisch nieuwjaar (12 september 2018). De Mouloud viert de geboortedag van de profeet Mohammed (21 november 2018).
Daarnaast zijn er christelijke feestdagen zoals het Koptisch Kerstfeest (7 januari), Koptisch Pasen (8 april) en Koptisch Nieuwjaar (11 september).
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.