Cultuur Soedan

Soedan staat bekend om zijn Nubische gastvrijheid. Dat merk je vooral in de dorpjes langs de Nijl. Mensen vinden het leuk om toeristen te begroeten en tonen spontaan hun fraai beschilderde huizen.
 
Islam in Soedan
In het islamitische Noord-Soedan geldt de sharia-wetgeving. Je wordt dan ook geacht je aan de islamitische regels te houden. In het algemeen is het verstandig je als buitenstaander bescheiden op te stellen. Houd je aan de kledingvoorschriften, doe je schoenen uit bij mensen thuis en in moskeeën, loop niet voor biddende mensen langs en blijf hoe dan ook vriendelijk.
 
Kleding in Soedan
De meeste Soedanezen op het platteland dragen een eenvoudige djellaba. In de stad zijn jonge vrouwen en meisjes wat meer modebewust en dragen fraai gekleurde kleding en hoofddoekjes. Veel mannen zijn westers gekleed. Als westerse vrouw dien je in de stad degelijk gekleed te zijn en in moskeeën is het gebruikelijk een sluier om te doen. Mannen dragen een lange broek en blouse met lange mouwen. Onderweg en in de woestijn ben je vrij om je wat luchtiger te kleden. Houd er wel rekening mee dat het ’s nachts in de woestijn flink kan afkoelen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.