Bagage en kledij Soedan

We adviseren je om de bagage tijdens je Soedan reis mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) of in een weekendtas. Een koffer raden we af voor deze reis aangezien we de reis afleggen met een landcruiser. Het gewicht van je bagage kan meestal beperkt blijven tot tien kilo per persoon. In de accommodaties in Karima en Meroë is een laundry service aanwezig.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee naar Soedan te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Dat wil zeggen: draag een (dunne) lange broek (zowel voor dames als heren), en shirts met (korte) mouwen, zeker in Khartoem en omgeving. Mouwloze T-shirts worden als ‘niet netjes’ gezien. Een sweatshirt of jas zijn prettig voor de avonden.

Een hoofddeksel is wel prettig tegen de felle zon in Soedan, een omslagdoek kan prettig zijn tegen opwaaiend zand. Een hoofddoekje voor de dames is niet noodzakelijk. Neem makkelijk schoeisel mee. Als de mee Djebel Barkhal op wilt, zijn schoenen met een goed profiel een aanrader.

Denk bij het samenstellen van je bagage voor Soedan aan bijvoorbeeld: twee pasfoto’s (nodig voor je fotovergunning en paspoortregistratie), zaklamp (handig is een hoofdlampje) en toiletpapier (beide nodig bij de kampeerovernachtingen), universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, slaapzak (nodig bij de kampeerovernachtingen) en eventueel lakenzak, toiletartikelen, badslippers, wekker, schrijfgerei, zonnebril, zonnebrandmiddel, schaartje en zakmes (deze beide items tijdens je vlucht niet in je handbagage stoppen).

Mocht je presentjes mee willen nemen, denk dan aan schriftjes of pennen die we kunnen afgeven bij schooltjes onderweg. (Lokale) kleding of kleine flesjes parfum voor de dames (als we bijvoorbeeld een Nubisch huis kunnen bekijken) vallen ook vaak in goede smaak. We raden aan geen cadeautjes aan kinderen uit te delen als ballons, snoep of pennen. Het is hier gelukkig op de meeste plekken nog niet gebruikelijk, we willen graag voorkomen dat de kinderen gaan bedelen bij volgende groepen.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.