Communicatie Rusland

Je kunt in de meeste hotels vanuit je eigen hotelkamer naar het buitenland bellen, maar dat is erg duur. Goedkoper is het vanuit de hotellobby of telefooncel. Je kunt daar met een telefoonkaart of munten bellen. Als je vanuit Rusland naar huis wilt bellen, toets dan eerst een 8 (wacht op kiestoon) en dan de landencode van Nederland 1031 of België 1032.

Mobiel bellen in Rusland

Rusland beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Met een mobiel kun je vanuit de hele regio Sint-Petersburg en Moskou naar Nederland of België bellen. Ook de grote steden langs de Transsiberische spoorlijn worden bestreken door het mobiele telefoonnet. Zie voor een vergelijking van de beltarieven per provider: www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordeliger om een lokale SIM-kaart plus prepaid beltegoed aan te schaffen. Er zijn verschillende aanbieders waaronder MTS, MegaFon, Beeline (herkenbaar aan het opvallende geel en zwart gestreept logo) en Tele2.   

Internet in Rusland

Overal vind je internetcafés. Ook grote musea zoals de Hermitage of Tretiakov Gallery hebben een internetcafé. In veel hotels en restaurants heb je WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi finder’. Ook zonder eigen apparatuur kun je in vrijwel ieder hotel internetten. 
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.