Rondreis ZUID-AFRIKA, NAMIBIË, BOTSWANA EN ZIMBABWE
29 dagen - v.a. €3 195 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,1
92 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:8,4
Prijs/kwaliteit: 7,7
Accommodatie: 8,0
Transport: 7,2
Vertrekdatum: 15/10/2017
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Prachtige en gevarieerde reis naar schitterende bestemmingen. De gelegenheid om echt heel veel te zien en te beleven in relatief korte tijd. Wel veel km maar helemaal de moeite waard.
Vertrekdatum: 15/10/2017
1 Beoordeling: 7
Bart : Moe maar voldaan zijn we terug gekomen van deze mooie reis . Een fijne reisleidster en een top chauffeur die ons met alles bijstonden. De reisgroep (18) mocht voor ons wat kleiner geweest zijn ! De natuur , de dieren , de uitzichten hebben ons ongenaam verrast ! En ja hoor we hebben hem gezien The big five ! De bevolking ter plaatse heb Ik wel wat gemist . Boek je geen excursie naar de township dan zal je weinig contact met de bevolking ervaren ! De lange reisdagen wegen op het einde wel door! De laatste week geeft geen meerwaarde aan deze reis omdat je veel te lang in de truck zit . Waarom niet vliegen van Vic Falls naar Johannesburg en daar wat meer tijd geven ? Kortom een reis die ons nog lang zal bijblijven .
Vertrekdatum: 24/09/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Prachtige, zeer gevarieerde en ook vermoeiende reis. Over dat laatste: dat weet je als je aan een dergelijke reis begint. Groepsgrootte van 20 lijkt ons veel, iets kleiner geeft iedereen meer ruimte m.n. in de safaritruck.
Vertrekdatum: 03/09/2017
1 Beoordeling: 9
Louis : Wat hebben wij hebben genoten van deze reis, een echte aanrader! Konrad onze gids en Shorty onze chauffeur hebben er voor gezorgd dat alles vlekkeloos is verlopen. We zullen met veel plezier op deze reis terug kijken.
Vertrekdatum: 03/09/2017
1 Beoordeling: 7
Armand : Een toffe reis maar eigenlijk ,te lang in afstand met teveel reisuren als logisch gevolg.
Vertrekdatum: 03/09/2017
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Mooie reis met vele hoogtepunten! Dit is een reis, geen vakantie. Enkele tips: Geld: Neem vanuit NL 500 dollar meegenomen voor Zimbabwe, de rest van het geld ter plekke gepind. Credit card en zelfs pinpas werken bijna overal. Wij hebben ca. 150 euro pp. "zakgeld" gepind in Zuid-Afrika voor water en de incidentele lodge zonder kaartautomaat. In Namibië op aanraden gids nogmaals 100pp ivm. optionele excursies in Etosha. De rest met kaart betaald (ook in Zimbabwe, Visa kaart overigens niet vereist). De gids geeft aan wat je wanneer nodig hebt. Het zakgeld van 1000 euro pp. klopt aardig. Vervoer: zorg voor oordopjes (veel herrie in bus) en een stofmasker / stoflap als je snel last hebt van stof. De overlandtruck is deel van de ervaring maar kan op de zandwegen in Namibië erg Spartaans zijn.
Vertrekdatum: 03/09/2017
1 Beoordeling: 5
Tonny : De rondreis Kaapstad - Namibie - Botswana - Victoria Falls - Zimbabwe is een hoogtepunten reis. Dit betekend helaas ook dat er erg veel reisdagen tussen zitten waarbij vrijwel niets te zien is. De gebruikte truck is niet echt confortabel, het is vaak erg warm en stoffig in de truck. Het geluidsniveau in de truck is dusdanig hoog dat gehoorbescherming verplicht gesteld zou moeten worden. Door de lange reisafstanden worden alleen hoogtepunten bezocht, vooral in Namibie worden daardoor een aantal zeer bezienswaardige punten overgeslagen. De gebruikte hotels zijn over het algemeen goed, behalve het Arcadia hotel in Pretoria. De belangrijkste hoogtepunten zijn Fish River Canyon, Sossusvlei, Etosha, Chobe N.P., de Victoria Watervallen en Great Zimbabwe. In Zuid Afrika kan er goed gepind worden voor vrijwel de gehele reis, alleen in Zimbabwe heb je cash dollars nodig. De optionele excursies zijn niet af te rekenen in Euro's of Dollars (behalve in Zimbabwe) ondanks dat dit wel zo vermeld staat in de reisbeschrijving. Een beter alternatief voor deze reis is Namibie rondreizen vanuit Windhoek en vervolgens vliegen naar Victoria Falls en vanaf daar Chobe N.P. als dagexcursie boeken. Zo voorkom je de nutteloze rijdagen dat er niets te zien is.
Vertrekdatum: 03/09/2017
1 Beoordeling: 9
Johan : De reis naar zuidelijk afrika, met vervolg na de vic falls door Zimbabwe is een prachtige reis, waar alles aan bod komt, prachtige hoogtepunten compenseren ruimschoots de lange verplaatsingen , welke op zich nog best meevallen. We zullen er nog lang van genieten . Een topper.
Vertrekdatum: 03/09/2017
0 Beoordeling: 8
Carliet : Neem gehoorbescherming mee; het maakt meer geluid dan in een helikopter of een dancefeest. >100 dB Vrouwen neem een sport BH mee. Neem niet al te oude schoenen mee; onze zolen lieten spontaan los in het hete zand. Mastercard werd overal geaccepteerd. De aangeschafte Visacard gaat ongebruikt retour.
Vertrekdatum: 16/07/2017
1 Beoordeling: 9
Harriët : Van Cape Town naar Jo'burg. Een reis van hoogtepunt naar hoogtepunt. De rode zandduinen in Namibië, de Okavangodelta, Etosha, Vic Falls, gewoon teveel om op te noemen. De reisdagen zijn soms lang, maar zeker de moeite waard. Het landschap is adembenemend mooi en verandert steeds. En waar zie je nu olifanten en zebra's oversteken of een giraffe langs de weg die blaadjes van de bomen snoept. Het was een onvergetelijke reis.
Vertrekdatum: 04/12/2016
1 Beoordeling: 9
Inca Hubertina Rowena : Een hele mooie reis, die de verschillende gezichten van Zuidelijk Afrika duidelijk naar voren laat komen! Mooie afwisseling van landschappen en activiteiten. Qua lichamelijke activiteit niet heel veeleisend, slechts enkele activiteiten vereisen een goede conditie. Niet geschikt voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat of mensen die matig/slecht ter been zijn. Enkele lange reisdagen, maar het einddoel is altijd de moeite waard. Vaak vroeg op staan (06.00 tot 06.30 uur vertrek) in verband met gamedrives, grensovergangen of de zinderende hitte in de woestijn, maar dit is zo vergeten als je de wilde dieren of de eindeloze zandvlakte van heel dichtbij kan ervaren! Zakgeld ligt toch wel zo'n 300 euro hoger dan aangegeven. (Exclusief dure excursies zoals skydiven in Swakopmund, helikoptervlucht over de Okovango-delta en de microlight over de Victoria Waterfalls, allemaal wel zeker aan te bevelen!) Neem voldoende US dollars mee naar Zimbabwe in kleine coupures (met name ook $1 en $5 biljetten) in verband met geldcrisis aldaar en het grotendeels afwezig zijn van wisselgeld. Verder vooral genieten! Don't worry, be happy!
Vertrekdatum: 04/12/2016
0 Beoordeling: 8
Olga : Mooie reis, prachtige landschappen, veel wilde dieren. Er zijn weinig mogelijkheden tot wandelen.
Vertrekdatum: 04/12/2016
0 Beoordeling: 8
Reiziger : Het was een fantastische reis met mooie natuur en vele woeste landschappen en mooie excursies.
Vertrekdatum: 16/10/2016
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Mooie reis door Zuidelijk Afrika. Prachtige landschappen waarbij ieder land/streek zijn eigen karakter heeft. Van Kaapstad naar Johannesburg is een mooie opbouw van de reis. Relaxte start in Kaapstad en vervolgens via de prachtige landschappen in Namibie naar het wild in Etosha en Chobe. En dan naar de spectaculaire Victoria Falls. Met als extra toetje Zimbabwe: mooi land met vriendelijke mensen.
Vertrekdatum: 16/10/2016
1 Beoordeling: 9
Theo : De enkele dagen Zimbabwe zijn zeer de moeite waard. Alleen qua prijzen is dit land een stuk duurder dan de rest. En de grensovergang naar Zuid Afrika is een crime.
Vertrekdatum: 16/10/2016
1 Beoordeling: 7
Vincent : De gemaakte rondreis van 29 dagen was gewoon super. Al de dingen die we gezien hebben en gedaan hebben, voor ons was dit onvergetelijk. Wij vonden de verlenging na de Victoria Falls wel een verrijking van onze reis. Vooraf moet een deelnemer zich heel goed realiseren dat dit een rondreis is en geen vakantie (vroeg opstaan en soms lange reisdagen). Daarbij hoort het lange zitten in de truck om van A naar B te komen. Soms merk je aan medereizigers dat ze dit onderschat hadden. Wel hopen we dat Koning Aap zich goed realiseert hoe belangrijk het is dat het zit conform van de stoelen in de truck van grote noodzaak is. Wij zullen een dergelijke reis zeker niet gaan doen met een luxe touringcar. De wegen waarover gereden werd zijn daar gewoon niet geschikt voor.
Vertrekdatum: 17/07/2016
1 Beoordeling: 9
Violette : Wat een geweldige reis! Een reis met veel variatie in landschappen en activiteiten. Ja, je legt veel kilometers af, maar vaak is er onderweg nog veel te zien. Ik heb zoveel moois gezien en meegemaakt dat ik vaak met een smile van oor tot oor liep. Ik heb aardig wat reizen gemaakt, maar deze reis staat in mijn top 3.
Vertrekdatum: 15/05/2016
0 Beoordeling: 8
Rick : Prachtige reis, erg afwisselend qua landschap en sfeer. Veel mooie ervaringen gehad, met name het dichtbij de dieren zijn. Mei en juni zijn prettige maanden, omdat temperatuur overdag aangenaam is en de nachten koel. Veel indrukken waardoor de maand voorbij vloog. Info ter plekke regelmatig afwijkend van info in de reisbeschrijving. Hoogte zakgeld is beslist hoger dan aangegeven. Maar al met al meer dan de moeite waard wat mij betreft. 
Vertrekdatum: 11/10/2015
1 Beoordeling: 9
Fieke : Fantastisch mooie reis met een bevlogen reisleidster en geweldige chauffeur, die ons na vier weken en 7000 km verder, weer veilig bij de luchthaven in Johannesburg heeft afgezet. De truck was een prima vervoermiddel met genoeg comfort. De overnachtingen waren veelal in mooie huisjes Er was bijna overal een zwembad aanwezig. Heel fijn om daar na een lange warme dag in te kunnen duiken. Kortom een vakantie met een gouden randje, die ik iedereen kan aanbevelen, mits je van natuur houdt.
Vertrekdatum: 11/10/2015
1 Beoordeling: 9
Louis : Het was een geweldige reis die geheel aan onze verwachtingen voldeed. Wij hebben ontzettend geluk gehad en bijzonder veel dieren gezien, zowel de grote vijf als de kleine vijf. De reisleiding en chauffeur waren uitstekend, met veel kennis van zaken. De excursies onderweg waren heel goed, met bevlogen en betrokken gidsen. Wij kijken met veel plezier terug op een prachtige reis.
Vertrekdatum: 11/10/2015
0 Beoordeling: 8
Rix : mooie reis veel gezien!!
Vertrekdatum: 11/10/2015
1 Beoordeling: 9
Patrick : Een fantastische reis door Zuidelijk Afrika met een aantal onvergetelijke ervaringen. Ook het vervoer per Truck is prima, mooie accomedaties en vooral de verlenging met Zimbabwe is een waardevolle aanvulling, mits je de excursie in Bulawayo doet. Een asolute aanrader. Mooie afwisseling tussen natuur en culuur. Dit was onze derde "safarireis" , en daarmee ook de meest geslaagde.
Vertrekdatum: 22/03/2015
1 Beoordeling: 7
Herman : Een aanrader als eerste Afrikareis. Uitgebreid overzicht. Daarnaast een aangenaam reisgezelschap en een constructieve begeleiding.
Vertrekdatum: 22/03/2015
0 Beoordeling: 8
madeleine : Een geweldige gevarieerde reis. De hoogte punten volgden elkaar op. Met als absoluut hoogte punt de wandelsafari naar neushoorns in Bulawayo. Dat is de verlenging van enkele dagen van Vic Falls naar Pretoria meer dan waard
Vertrekdatum: 22/03/2015
0 Beoordeling: 8
Martin : Ik kan iedereen die een gevarieerde reis naar zuidelijk Afrika wil boeken voor 100% aanbevelen. De reis is een schitterende combinatie van steden, mensen, een prachtige natuur en een bonte scala van exotische dieren.
Vertrekdatum: 22/03/2015
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Prachtige reis met goede opbouw. Prettige afwisseling waardoor bijna alle dagen even interessant zijn. Zelfs de paar langere reisdagen bleven boeiend door het steeds weer veranderende landschap. Hotels en lodges boven verwachting goed!
Vertrekdatum: 07/12/2014
1 Beoordeling: 7
Robert Jan : Een zeer mooie reis met ruime mogelijkheden om kennis te maken met deze unieke wereld. De grote afstanden die overbrugd moesten worden voor deze rondreis bleken in de praktijk groter te zijn dan we ons uit de voorlichting vooraf hadden gerealiseerd..
Vertrekdatum: 07/12/2014
1 Beoordeling: 9
René : oké
Vertrekdatum: 12/10/2014
0 Beoordeling: 8
Wilco : Deze reis is zeker de moeite waard. We hebben enorm genoten van de plekken waar we zijn geweest. De accomodaties waren over het algemeen zeer goed. Een enkele accomadatie was wat minder, maar zeker niet slecht. Het is alleen even wennen als je zeer goede accomadaties hebt en je komt een keer in een wat mindere terecht. De chauffeur was tijdens onze reis erg goed. Wij vielen soms in slaap op de lange afstanden, maar hij bleef veilig doorrijden. De reisleider had in onze ogen wat meer mogen vertellen over de plaatsen die we bezochten. Maar excursies e.d. regelde hij goed voor ons. Naar onze mening zijn de dagen na de Victoria watervallen overbodig (Pretoria uitgezonderd). Het is veel kilometers rijden en een grens passeren. Hierdoor blijft er erg weinig tijd over om activiteiten te ondernemen. Een grote tegenvaller was voor ons de bus. Dit was namelijk niet de bus zoals op de site te zien is. Het was een stadsbus met kar en geen safaritruck. Wij hebben aardig wat ongemak ervaren in de bus. Niet alleen warmte en krappe zitplaatsen, maar ook weinig zicht tijdens de safari's. Onze top drie van de reis: Dune 45/ Sossusvlei/ Death Valley Vliegen boven de Okavango Delta Ethosa Onze drie tegenvallers: De bus Bulawayo Reisafstand van Vic Falls naar Pretoria in verhouding met de aantal dagen. Wij zouden de reis zo nog een keer doen alleen dan de laatste dagen overslaan. Het was een leuk en onvergetelijk avontuur.
Vertrekdatum: 12/10/2014
1 Beoordeling: 7
Marten : Maak de korte reis t/m Vic. Falls, de lange versie t/m Pretoria voegt weinig toe.
Vertrekdatum: 07/09/2014
1 Beoordeling: 7
Reiziger : Mooie reis,prachtige landschappen, veel wilde dieren, lange reisdagen, mede daardoor wel een wat passieve vakantie. Er zijn weinig mogelijkheden tot wandelen.
Vertrekdatum: 07/09/2014
1 Beoordeling: 9
Tea : Prachtige reis en mooie overnachtingslocaties. Een absolute aanrader. Wandelend op zoek naar de neushoorn in een prachtig park is een heel bijzondere ervaring.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.