Rondreis ZUID-AFRIKA, NAMIBIË, BOTSWANA EN ZIMBABWE
29 dagen - v.a. €3 295 Boek nu

Excursies Rondreis ZUID-AFRIKA, NAMIBIË, BOTSWANA EN ZIMBABWE

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het zakgeld. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld behalve de duurdere excursies in Victoria Falls. 
Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen gebaseerd op het prijspeil van november 2017. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Ook lokale prijsstijgingen kunnen het gevolg zijn van een stijging in de genoemde prijzen.
De prijzen zijn aangegeven in euro's, ter plekke kun je ze ook met Zuid Afrikaanse Rand betalen in Zuid-Afrika en Namibië.

Bulawayo - gamedrive Matopos N.P.

Ter plaatse boekbaar voor € 100

Je kunt een jeepsafari maken naar het Rhodes Matopos Nationaal Park. Dit park heeft een frappant landschap met granietformaties als opgestapelde rotsblokken. Deze rotsformaties zijn ontstaan door natuurlijke bodem- en winderosie en hun leeftijd wordt geschat op 3000 miljoen jaar. Je zult diverse 'bushmen paintings' onderweg kunnen zien.

Inclusief: entreegelden (NB: de prijzen van de entree kunnen gedurende het jaar verhoogd worden), lunch, gids, jeeps.

Bulawayo - neushoorn wandelsafari

Ter plaatse boekbaar voor € 70

Vanuit Bulawayo kun je een optionele safari maken, waarbij je lopend op zoek gaat naar de neushoorn. Als de neushoorns in een goede bui zijn, kun je tot op enkele meters afstand komen en ze rustig gade staan. Een ervaring om nooit te vergeten!

Duur: 4 uur (inclusief rijtijd)
Inclusief: lokale gids, entree N.P.

Kaapstad - dagexcursie Kaap de Goede Hoop

Ter plaatse boekbaar voor € 70

Je kunt een excursie maken naar de beruchte Kaap de Goede Hoop. De weg ernaartoe is hier en daar in de rotswand uitgehouwen en met name het traject bij Chapman's Drive is spectaculair. Onderweg bij Hout Bay bezoek je (optioneel!) een zeehondeneiland. Cape Point, bij Kaap de Goede Hoop, is een steile klif die als een wig de zee in steekt. Je kunt tot de vuurtoren omhoog klimmen. In de diepte zie je de schuimende golfslag van twee oceanen die hier vermengen. Op de terugweg bezoek je Boulders Beach, waar een aantal aandoenlijke Afrikaanse- en Jackass pinguïns leven. Ook een bezoek aan Kirstenbosch Botanical Gardens staat op het programma.

Duur: hele dag
Inclusief: transfers, gids, entreegeld (behalve voor Boulders Beach: € 4,- p/p)

Kaapstad - excursie Robben Island

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Voor een bezoek aan Robbeneiland (de plek waar naast Nelson Mandela vele anderen gevangen hebben gezeten) geldt dat deze excursie afgeblazen kan worden wegens slechte weersomstandigheden. Daarnaast is het helaas niet mogelijk om deze excursie vooraf door onze lokale agent te laten reserveren. Daarom ben je ter plaatse sterk afhankelijk van de plaatsbeschikbaarheid.

Je kunt online wel zelf een reservering maken:
http://www.robben-island.org.za
Houd er rekening mee dat indien de excursie niet doorgaat je zelf ter plekke bij het kantoor ( V&A Waterfront) je restitutie of boeking naar een andere dag/tijdstip dient te regelen.

Inclusief: vervoer, entree, bezoek museum, lokale gids.

Kaapstad - kabelbaan Tafelberg

Ter plaatse boekbaar voor € 17

Kaapstad is natuurlijk wereldberoemd vanwege de ligging aan de voet van de Tafelberg. Je krijgt de gelegenheid om er bovenop te staan: een korte rit met de kabelbaan brengt je naar de top, waarvandaan je een overweldigend uitzicht hebt over de baai en de stad.

NB: je moet er rekening mee houden dat het soms door weersomstandigheden niet mogelijk is om de Tafelberg te betreden. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat de kabelbaan buiten gebruik is.
Prijs is voor een retourticket met de kabelbaan per persoon. Je kunt ook een enkele reis nemen en terug lopen.

Je kunt ter plekke een taxi nemen naar de Tafelberg of de Hop-on Hop-Off bus. Deze kosten zijn optioneel. Voor meer informatie m.b.t. de Hop-on Hop-Off bus willen we je verwijzen naar onderstaande website:http://www.citysightseeing.co.za/

Kaapstad - wijntour - hop on hop off bus

Ter plaatse boekbaar voor € 50

Via de hop on hop off bus is het mogelijk om een dagexcursie te maken naar Stellenbosch en Franschoek ( de wijnlanden). 
Voor meer informatie verwijzen we naar de volgende website: 
https://www.citysightseeing.co.za
Tickets zijn ter plekke verkrijgbaar.

Okavango Delta - sunset boottocht

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Per boot tijdens de zonsondergang door de meanderende kanalen naar de Okavangorivier waar je kunt proberen om de oplichtende ogen van krokodillen te zien.

Inclusief: boten, gids/bootbestuurder. 
Exclusief: brandstof
Brandstof wordt in het kamp afgerekend en is afhankelijk van de prijs die op dat moment geldt. Je kunt nu uitgaan van ongeveer € 1,- per liter gebruikte brandstof, normaal gesproken gebruikt een boot tussen de 40-60 liter brandstof per dag.

Pretoria - Soweto tour

Ter plaatse boekbaar voor € 55

Pretoria wordt de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd en is een vriendelijke stad met veel publieke gebouwen en monumenten. Je kunt hiervandaan een excursie maken naar de townships van Soweto. Je bezoekt het huis van Nelson Mandela, het memorial van Hector Peterson, de Regina Mundi kerk, en maakt het leven in een township even mee.

Duur: ong. 5 uur, vertrek in de ochtend of de middag.
Inclusief: entreegeld, gids.

Sesriem - excursie Sossusvlei

Ter plaatse boekbaar voor € 10

Je kunt een woestijn wandeling maken in de Sossusvlei. Om de hitte te mijden reis je al voor dag en dauw richting de Sossusvlei. De truck rijdt tot aan de parkeerplaats en vervolgens ga je per 4x4 verder (facultatief) verder. Het is verbazingwekkend hoe zich temidden van zoveel blakerend zand toch acacia's en kleinere struiken kunnen handhaven. Gekko's, kevers, kameleons, hagedissen en andere dieren hebben zich aan deze moeilijke leefomgeving weten aan te passen.

Inclusief: entree (inclusief reissom), 4x4 transfer naar Deadvlei en Sossusvlei.

Swakopmund - dolfijnentocht

Ter plaatse boekbaar voor € 60

Het oude havenstadje Swakopmund ligt ingeklemd tussen de woestijn en de oceaan. De dolfijnen die hier voorkomen komen soms tot aan het strand gezwommen! Per boot kun je naar ze op zoek.

Duur: 4-5 uur
Inclusief: vervoer, drankjes, lichte lunch.

Swakopmund - sandboarden

Ter plaatse boekbaar voor € 35

Je kunt gaan sandboarden vanuit Swakopmund. Dit kun je liggend doen (voor genoemde prijs). Je kunt het ook staand doen! Dan zijn de kosten € 45,- p/p.

Duur: ochtend of middag, halve dag
Inclusief: transfers, lichte lunch en veiligheidsuitrusting

Swakopmund - vlucht boven Skeleton Coast

Ter plaatse boekbaar voor € 265

Je vliegt 2 uur en 12 minuten boven: Swakopmund, Rössing Mine, Spitzkoppe, Brandberg & Ugab rivier, Damaraland, Cape Cross, Skeleton Coast en de Salt Pans.

Prijs bij 5 deelnemers per persoon, bij minder deelnemers wordt de per persoonsprijs hoger!  LET OP: op basis van plaatsbeschikbaarheid!

Victoria Watervallen - bungee jump

Ter plaatse boekbaar voor € 160

Een van de meest spectaculaire natuurmonumenten ter wereld zijn de Victoria watervallen. De watervallen storten zich over een lengte van 1,7 kilometer in een diepe, smalle kloof en veroorzaken een dichte nevel. Grote waaghalzen kunnen hier één van de hoogste bungee jumps van de wereld maken (110m!). Een absolute adrenaline kick.

Victoria Watervallen - cruise

Ter plaatse boekbaar voor € 55

Je gaat stroomafwaarts de Zambezi rivier af, richting de watervallen tot Palm Island. Daarna keer je om en ga je stroomopwaarts weer terug. 

De 'Sunset Cruise' vertrekt aan het eind van de middag voor een prachtige zonsondergang.

Duur: 2 uur
Inclusief: transfer, entreegeld, snacks.

Victoria Watervallen - entreegeld

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Entreegeld voor Zimbabwe. In Zambia is het entreegeld € 30,-.

Victoria Watervallen - 'Flight of the Angels'

Ter plaatse boekbaar voor € 165

Een helicoptervlucht boven de beroemde Victoria Watervallen. 'The Flight of the Angels' verwijst naar de helicoptervluchten boven en rond de Victoria Watervallen en komt uit de geschriften van David Livingstone die de watervallen heeft 'ontdekt': “Scenes so lovely must have been gazed upon by Angels in Their Flight”.

Duur: 13 minuten
Inclusief: vlucht en entreegeld. 
Deze excursie kan geboekt worden via de lokale aanbieder: Shearwaters. 
LET OP: prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen!


Victoria Watervallen - microlight flight (15 minuten)

Ter plaatse boekbaar voor € 175

Met een klein vliegtuigje of een microlight vliegtuigje vlieg je vlak over en langs de watervallen! Deze vlucht over de watervallen heet de 'Flight of the Angels' omdat David Livingstone na het zien van de watervallen in zijn dagboek schreef dat: 'engelen in hun vlucht langs de watervallen sprakeloos geweest moesten zijn bij het zien van zoveel schoonheid'.

Duur: 15 minuten
Inclusief: vlucht en entreegeld.

Deze excursie is mogelijk in Zambia. Dit betekent dat je wel een visum voor Zambia aan moet schaffen ter waarde van 30 euro.
Deze excursie kan geboekt worden bij de lokale aanbieder Shearwaters. 
LET OP: prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen!

Victoria Watervallen - raften

Ter plaatse boekbaar voor € 120

Per rubberboot kun je een deel van de Zambezi afgaan, het zogenaamde 'white water raften'. Na een uurtje oefenen kun je al met een groepje en een ervaren gids de wilde rivier afzakken waarbij je spectaculaire 'rapids' tegenkomt waarbij je je best moet doen niet uit de boot te vallen. Spectaculaire foto's voor de thuisblijvers!

Duur: halve dag, afhankelijk van hoogte water vertrek je vroeg of heel vroeg.
Inclusief: veiligheidsuitrusting, instructies

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.