Rondreis ZUID-AFRIKA, SWAZILAND EN LESOTHO
24 dagen - v.a. €2 195 Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Totale beoordeling:
8,4
127 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding:9,0
Prijs/kwaliteit: 7,6
Accommodatie: 7,9
Transport: 7,5
Vertrekdatum: 13/10/2017
0 Beoordeling: 8
Piet : Weer een voortreffelijk verzorgde reis met koning aap... Genoten van begin tot einde van deze reis...
Vertrekdatum: 13/10/2017
1 Beoordeling: 9
Joël : Een geweldige en afwisselende reis door het mooie Zuid-Afrika! Hoogtepunten als de 4x4 game drives en Lesotho zullen ibs altijd bij blijven. Houdt er rekening mee dat er ook lange dagen in de bus tussen zitten, maar tja, je wilt ook veel zien. Als afsluiting hebben we een helikoptervlucht in Kaapstad gedaan. Een aanrader! Onze was compleet door de geweldige reisbegeleider met veel kennis en passie voor zijn land.
Vertrekdatum: 13/10/2017
0 Beoordeling: 8
H.P. : Een reis om nooit te vergeten; voor zover mogelijk een compleet beeld van het mooie Zuid Afrika. Zeer veel aspecten van het land worden belicht, zoals natuur, bewoners, cultuur, architectuur, geschiedenis, economie en klimaat. Over het algemeen goede accommodaties en (keuze uit) vele excursies. Goede prijs/prestatie verhouding. De soms lange busritten zijn, door de comfortabele bus, heel goed te doen. Het ietwat volle programma leidt tot enige vermoeidheid, maar dit wordt gecompenseerd door de geweldige belevenis. De samenstelling van de groep zou minder divers moeten zijn, met name op gebied van leeftijd. Het grote leeftijdsverschil (begin 20 tot eind zestig) deed een 'gebroken' groep ontstaan, met deelgroepjes tot gevolg.
Vertrekdatum: 13/10/2017
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Prachtige reis, ontzettend veel gezien. Wel vaak vroeg op en lange dagen, maar dat is het absoluut waard!
Vertrekdatum: 13/10/2017
1 Beoordeling: 9
Tonny : Geweldige reis gehad met Koning Aap. Heel goed reisprogramma, excursies en accommodaties, reisbegeleiding en groepsgrootte tot maximaal 20 personen. Met name verblijf in tenten kamp en de lodges etc. is erg mooi. Hoogtepunten van de reis was o.a. het programma en verblijf in het Kruger Park ,Hluhluwe, Lesotho en Addo. Op verzoek bij de reisbegeleider op de laatste dag met een deel van de groep als extra excursie heli vlucht over Kaapstad gedaan. Dit is een echte aanrader als afsluiting van de reis.
Vertrekdatum: 13/10/2017
1 Beoordeling: 9
Tiemen : Top: - Reisleider en chauffeur (mag helaas geen namen noemen). - Ruimte in de bus (20 man op 34 stoelen) - Beperkt aantal maximum medereizigers vergeleken met andere organisaties - accomodaties zijn goed tot zeer goed (behalve hotel kaapstad) en soms zeer verrassend - diverse reis qua cultuur, natuur en excursies - veel mogelijkheden tot excursies die de moeite waard zijn. - veel informatie op website en MijnOmgeving; daardoor goede voorbereiding - Belangrijkste; fantastisch mooie reis, landen, natuur, dorpjes, steden, dieren en mensen. Minpunten: - Matig, afgelegen hotel in Kaapstad, waar je toch 3 nachten verblijft. - Tussenstop in Dubai maakt vliegreis onnodig lang. - Suggestie: Wij hadden een dag langer in Kruger Park leuk gevonden in ruil voor dag minder Kaapstad. - Suggestie: neem helicoptervlucht Kaapstad op in excursie aanbod. Was erg mooi en veel vraag naar. - Wild life park in Oudtshoorn doet afbreuk aan de pure Afrika ervaring. Voelt als dierentuin.
Vertrekdatum: 29/09/2017
0 Beoordeling: 8
Carin : Afwisselende reis in een land vol tegenstellingen, waar ik absoluut mijn hart aan heb verloren! Zou er graag nog keer terug gaan, op andere manier om het nog beter te keren kennen! Zie dit als een eerste kennismaking  
Vertrekdatum: 29/09/2017
1 Beoordeling: 7
Harry : Ik zou de helft willen doen in 24 dagen om meer te kunnen zien en te genieten van de schoonheid van wat het land allemaal te bieden heeft.
Vertrekdatum: 15/09/2017
0 Beoordeling: 8
Adriaan Johan : Fantastisch dat Zuid-Afrika na 4 maal het bezocht te hebben nog steeds het gevoel geeft dat het de eerste keer is, ondanks herkenbaarheid van vele hotels en lodges was het weer een verrassing. Wij zijn de reis onbevangen ingegaan en zijn weer blij met hetgene moeder natuur ons heeft laten zien
Vertrekdatum: 21/07/2017
0 Beoordeling: 8
Frans : Prima reis gehad. Zeer uiteenlopende ervaringen opgedaan mbt natuur, cultuur en historie van Zuid Afrika, Lesotho en Swaziland. Een druk maar wel enerverend programma. Had voor ons langer mogen duren maar helaas.. Fijne reisgenoten ontmoet en zeer goede gids en chauffeur gehad. Enige mindere puntje was het lange vliegen en wachten op vliegveld van Dubai (vooral heenreis). Door het vele uit eten is het bedrag van zakgeld bij ons iets hoger uitgevallen dan de genoemde 1000,- per persoon.
Vertrekdatum: 11/11/2016
1 Beoordeling: 9
Monique : Geweldige reis, de lange vliegreis waard.
Vertrekdatum: 30/09/2016
1 Beoordeling: 9
Jacobus : Een geweldige reis. Leuke reisgenoten. Een fijne reisleider en een geweldige chauffeur. Kortom een fantastische vakantie.
Vertrekdatum: 30/09/2016
0 Beoordeling: 8
Ine : Fantastische groep, ideaal dat je maximaal met z'n 20 bent. Goede lodges en hotels, niet altijd centraal gelegen, maar wel vaak met prachtige uitzichten. Goede bus met veel beenruimte en een zeer goede chauffeur. Reisbegeleider niet altijd even verstaanbaar voor iedereen waardoor de communicatie met moment wat stroef verliep. Zeer omvattende reis met zeer veel impressies, natuurparken en natuurgebieden, de kust, berggebieden, prachtige landschappen tot aan de metropool Kaapstad.
Vertrekdatum: 27/11/2015
1 Beoordeling: 9
Ghislain : We hebben een prachtige reis gehad: een uitgebalanceerd programma en een zeer goede chauffeur en reisbegeleider.
Vertrekdatum: 25/09/2015
1 Beoordeling: 7
linda : Rondreis was met minibus en niet met een safaritruck wat toch wel jammer is. Verder zijn de afgelegde afstanden toch wel lang en ik kan me niet van de indruk ontdoen dat men een 4-weekse reis in 3 weken heeft willen proppen. Dezelfde reis verspreid over 4 weken zou perfect zijn.
Vertrekdatum: 25/09/2015
1 Beoordeling: 9
Barry : Het was een absolute fantastische reis, met een leuke groep, Veel mooie dingen gezien en meegemaakt. Soms wel erg lange dagen in de bus. De lange vliegreis (via Dubai) was vermoeiend. Omdat we de volgende ochtend rond 11 uur aankwamen in Johannesburg, moesten we dezelfde dag nog 350 rijden met 3 excursies op het programma. Dit was wel erg veel. Verder een prima reis.
Vertrekdatum: 25/09/2015
0 Beoordeling: 8
Johnny : Mooie reis. Een heel goeie groep en fantastische gids. Goeie accomodatie's, overal warm water en netjes. Big-Five in Krugerpark gespot. - Swaziland - Hluhluwe reservaat (olifanten) - Saint Lucia (Hypo's) - Drakensbergen - Lesotho (Basotho bevolking) - Graaff Reinet (prachtig) - Addo nat.park (olifanten,koedoes,buffels,hartebeesten etc) - Oudshoorn (struisvogels) - Hermanus (walvissen,dolfijnen) - Stellenbosch (goeie wijnen) - Kaapstad (Robbeneiland,Tafelberg, de Kaap) Al moet gezegd worden dat bij sommige excursussen het toeristisch aspect te veel op de voorgrond trad. Al bij al een zeer geslaagde reis. En onthou, het is geen vakantie, maar een 23 daagse andere manier van leven in paradise.
Vertrekdatum: 25/09/2015
1 Beoordeling: 7
Dirk : We hebben de reis echt goed ervaren en zuhb als een tevreden mensen thuisgekomen. Alleen de lange vlucht (niet rechtstreeks en lange tussenstop) bevielen ons wat minder. We hebben veel gezien, maar je moet rekening houden dat zowat alle activiteiten optioneel zijn en niet goedkoop. Je moet rekenen dat je heel wat zakgeld nodig hebt voor eten en activiteiten. Het was echter zeer de moeite waard en we heb er een goed gevoel aan overgehouden.
Vertrekdatum: 24/07/2015
1 Beoordeling: 9
Reiziger : Geweldige reis gehad met een ontzettend leuke groep, gids en chauffeur! Vooral landschap en wildlife staat centraal. We hebben in leuke en mooie accomodaties geslapen. Je zit tijdens deze reis wel veel in de bus, maar door de kennis van de gids maakten we meer dan voldoende stops op allerlei leuke plekken. Ik heb genoten!
Vertrekdatum: 24/04/2015
1 Beoordeling: 9
Doug : Wat een prachtige reis! Zuid Afrika is de wereld in een land!! Zo veelzijdig; een rijke geschiedenis met een geweldige natuur en cultuur waarover onze reisbegeleider veel en enthousiast in dat komisch klinkende Zuid-Afrikaans vertelde. We hebben heel wat kilometers gereden, maar ook vanuit de auto hebben we genoten van al het moois. We hebben de hele reis fantastisch weer gehad. We zouden iedereen deze reis kunnen aanbevelen!
Vertrekdatum: 10/10/2014
0 Beoordeling: 8
agatha jacoba : zoveel indrukken, zo'n mooi land. zoveel aardige mensen ontmoet, nieuwe vriendschappen, in een woord FANTASTISCH.....echt een aanrader...
Vertrekdatum: 19/09/2014
1 Beoordeling: 7
M : Reis is goed. excursies zijn soms erg duur in verhouding wat je krijgt. En niet alle excursies kunnen gedaan worden. ook de prijs ter plekke is veel goedkoper voor een toegangskaartje. Goede onderkomens en uitstekend eten. Eten en drinken is niet duur.
Vertrekdatum: 12/09/2014
1 Beoordeling: 9
Hieronymus Franciscus : Een aanrader! Veel variatie in het programma, maar houd rekening met lange reistijden. Veel onderweg, maar wel door een prachtig landschap! Vriendelijke mensen en mooie excursies.
Vertrekdatum: 12/09/2014
0 Beoordeling: 8
Esther : Erg mooie reis met veel indrukken. De gegeven richtlijn met betrekking tot het zakgeld is aan de lage kant.
Vertrekdatum: 25/07/2014
0 Beoordeling: 8
Jantina : Een hele mooie reis, met name als je van natuur en safari's houdt. Het is een afwisselende reis. Hele bijzondere plekken waar we overnachten. Helaas voor ons betreft wat te weinig cultuur zoals muziek, lokale markten.
Vertrekdatum: 24/04/2014
1 Beoordeling: 9
Marjan : geweldige reis,mede mogelijk gemaakt door de reisbegeleider en de rest van ons "groepje" (6 personen).veel natuur , cultuur, en avontuur.
Vertrekdatum: 24/04/2014
1 Beoordeling: 9
Nico : Een prachtige reis met veel natuur (gamedrives, wandelingen, paardrijden, enz.). Ook de mogelijkheden om met de bevolking in aanraking te komen waren aanwezig. Weliswaar ook lange reisdagen, maar het wisselende landschap en de 'stops' onderweg zorgden voor de nodige afleiding. Prima reisbegeleiding.
Vertrekdatum: 27/03/2014
1 Beoordeling: 9
Anoek : Super genoten van onze reis en reisbegeleider! Door de flexibiliteit van onze agent hebben we samen met de groep ieder zijn eigen wensen van de reis uit kunnen laten komen tot een onvergetelijke ervaring!
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.