Familiereis VIETNAM AVONTUUR
21 dagen - v.a. €2 295 Boek nu

Excursies Familiereis VIETNAM AVONTUUR

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar en Vietnamese dong. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Tet) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

NB: Voor kinderen t/m 11 jaar en/of korter dan 1.40 m is er in sommige gevallen een korting op de genoemde excursieprijs. Als je jonger bent dan 12 jaar, maar wel langer dan 1.40 m krijg je vaak geen korting. Koning Aap heeft hier geen invloed op. Je dient je paspoort te laten zien om je leeftijd aan te tonen.

Hanoi – Sightseeing per cyclo

Ter plaatse boekbaar voor € 21

In de ochtend bekijk je per driewielige cyclo (een soort fietsriksja) de 1000 jaar oude stad. De rit met deze traditionele vorm van transport geeft je een indruk van het straatbeeld van Hanoi. De rit brengt je naar het Ho Chi Minh Mausoleum en de ‘One Pillar Pagoda’ (een boeddhistisch tempeltje, dat op één pilaar staat). Je rijdt door de oudste wijk van Hanoi, waar het bruisende handelscentrum is ontstaan. Het is niet moeilijk om te bedenken wat je in de Rijststraat, Zijdestraat, Stoffenstraat, Papierstraat en Oliestraat kunt kopen.

NB: Toegang tot het Mausoleum van Ho Chi Minh wordt alleen verleend mits je ‘netjes’ gekleed bent (geen T-shirt of shorts). Je tas/camera gaan in een locker voordat je naar binnen gaat.

Excursietijd: 4 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, vervoer per cyclo
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Ho Chi Minh Stad – Tay Ninh en Cu Chi

Ter plaatse boekbaar voor € 27

De excursie naar Tay Ninh en Cu Chi neemt een volle dag in beslag. Om acht uur 's ochtends vertrek je met een eigen bus naar Tay Ninh. Dit kleurrijke tempelcomplex is het centrum van de Cao Dai-religie. Jouw vertrek uit Ho Chi Minh-stad is zo gekozen dat je de dienst van 12.00 uur kunt bijwonen.
Daarna is het tijd om naar het tunnelcomplex van Cu Chi te rijden. Natuurlijk stop je onderweg om te lunchen met een lekkere kom 'phó' (noedelsoep). De tunnels van Cu Chi zijn in de oorlog door de Viet Cong gebruikt om de Amerikanen verzet te bieden.

Excursietijd: 7 à 8 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld,vervoer per bus, lunch met phó
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Ho Chi Minh-stad – Kookdemonstratie en diner bij lokale familie Trinh

Ter plaatse boekbaar voor € 22

Wil je van het ‘toeristische pad’ af en een kookdemonstratie bijwonen met authentieke gerechten? Probeer dan ‘Trinh’s Home dinner’.  Een uitgelezen kans om in contact te komen met de Vietnamese keuken en cultuur. In een vriendelijke, warme atmosfeer leer je de geheimen van de Vietnamese keuken bij de familie Trinh. Aan het eind van de demonstratie, waarbij je uiteraard een handje meehelpt, ben je in staat enkele Vietnamese gerechten te breiden waarmee je thuis vrienden en familie kunt verrassen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
17:00 uur: Vertrek
17:30 uur: Bezoek lokale markt
18:00 uur: Aankomst bij de familie Trinh
19:00 uur: Diner
Circa 20.00 uur: Vertrek

Inbegrepen: transfers, diner, een drankje
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi

Hoi An – Groente- en kruidendorpje Tra Que

Ter plaatse boekbaar voor € 13

Je bezoekt het dorp Tra Que, waar je het dagelijks leven en werken van de lokale boerenbevolking goed kunt ervaren. Hierbij ga je op de fiets vanuit Hoi An naar een lokale boerderij in Tra Que. De weg leidt je langs traditionele woningen, rijstvelden en tijdloze plattelandgebieden. Na een introductie over de geschiedenis van het dorpje waar voornamelijk groente en kruiden worden verbouwd, kun je de veldjes bekijken en de boeren helpen op het land. Afhankelijk van de tijd van het jaar help je het land bemesten met wier uit het lokale meer, harken, zaaien, onkruid wieden, oogsten, water geven of andere tuinactiviteiten.

Excursietijd: 3 à 4 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, fietshuur
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – My Son

Ter plaatse boekbaar voor € 36

Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt naar de Cham-tempels van My Son, die prijken op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. De opgravingen liggen op ongeveer dertig kilometer afstand van Hoi An. My Son was het politieke en religieuze centrum van het Chamvolk dat van de vierde tot de dertiende eeuw de heerschappij voerde in Vietnam. Hoewel ook hier de oorlog haar sporen heeft nagelaten, is het nog steeds een interessante en sfeervolle plaats om te bezoeken. Na de verkenning van My Son ga je naar Cau Lau, waar je aan boord stapt van een bootje. Je brengt een bezoekje aan het pottenbakkersdorp Thanh Ha en aan Kim Bong, een dorp bekend om zijn houtbewerking. Vervolgens keer je terug naar Hoi An.

Excursietijd: 6 à 8 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld,vervoer per bus en boot, picknick lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hué – Parfumrivier en Keizerlijke tombes

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Rondom de stad Hué, in het golvende landschap, liggen de keizerlijke praalgraven. Eén van de aangenaamste manieren om deze mausolea te bezoeken is per traditionele drakenboot. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de oever van de Parfumrivier gebracht. Je scheept in en vaart over de Parfumrivier naar de keizerlijke graftombes en pagodes even buiten de stad. De 21 meter hoge Thien Mu-pagode ligt op de noordelijke oever van de rivier en heeft zeven verdiepingen. Hij werd gebouwd in 1844 en was lange tijd hét symbool van Vietnam. Je bezoekt ook de tombes van de keizers Minh Mang en Khai Dinh.

Excursietijd: 5 à 6 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, vervoer per boot en bus
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi

Hué – Waterpoppenshow

Ter plaatse boekbaar voor € 11

De Waterpoppenshow is een traditionele Vietnamese theatervorm. Zoals de naam al zegt, geen gewoon poppentheater: de marionetten bewegen op het water! Je krijgt een voorstelling te zien van ongeveer een half uur.

Excursietijd: 50 minuten

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Ninh Binh – Tam Coc per boot en fiets

Ter plaatse boekbaar voor € 25

Je vaart in Tam Coc met roeibootjes over de kreken en kanaaltjes, door drie grotten (!) en langs groene velden en kleine dorpen. In het dorpje Hoa Lu bezoek je de twee oude tempels van Dinh King en Le King, Ook maak je een fietstochtje door dit sprookjeslandschap.

Excursietijd:7 à 8 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, vervoer, boottochtje, fietshuur
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi

Ninh Binh – Thung Nham Ecopark

Ter plaatse boekbaar voor € 22

Als je van ecotoerisme houdt is Thung Nham een prima plek om te bezoeken! In dit Ecopark (30 km buiten Ninh Binh) tref je indrukwekkende bergen en rustige rivieren. Je maakt een boottochtje en verbaast je over natuurwonderen als bijvoorbeeld Boeddhagrot en de Zeemeermingrot. Zorg voor een zaklamp!

Excursietijd in overleg met de reisbegeleiding.

Inbegrepen: transfers, Engelssprekende gids, entreegeld, boottochtje
Niet inbegrepen: fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.