Rondreis OOST-TURKIJE
22 dagen - v.a. N/A Boek nu

Excursies Rondreis OOST-TURKIJE

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het zakgeld. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld.

Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen gebaseerd op het prijspeil van november 2015. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).
Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Hieronder vind je een overzicht van ter plaatse aangeboden excursies. De vermelde prijzen zijn gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Entreegelden zijn exclusief (tenzij expliciet genoemd).

Ankara - Stadstour (exclusief eventuele entreegelden)

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Cappadocië - Wandeling met lunch

Ter plaatse boekbaar voor € 20

Je gaat een halve dag wandelen onder leiding van een lokale gids. Onderweg geniet je van fraaie uitzichten en de buitenissige rotsformaties in wonderlijke kleuren. Daartussen druiven- en meloenveldjes, veel bloemen en fruitbomen. Onderweg kom je af en toe een boer op een ezelkar tegen. Je bekijkt enkele verscholen rotskerkjes en uiteraard worden er regelmatig pauzes ingelast om je kans te geven het kleurige landschap op je in te laten werken. Op deze wijze zie je plaatsen waar anderen niet komen. Het enige wat je zelf hoeft te dragen is je dagrugzakje met een fles water, je camera en hetgeen je verder onderweg denkt nodig te hebben. Na afloop gebruik je de lunch in Göreme (eventuele drankjes niet inbegrepen).

Kars - Ruïnes van Ani

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Ooit, in de tiende eeuw, was Ani de hoofdstad van het toenmalige Armeense Rijk dat zich toen tot diep in het huidige Turkije uitstrekte. Ani was een handelspost op de Zijderoute tussen de Middellandse en de Kaspische Zee. Het was een metropool waar ruim honderdduizend mensen woonden.

Bij aankomst in Ani vallen meteen de imposante stadsmuren op met bastions en verschillende poorten. Eenmaal binnengekomen door de 'Leeuwenpoort' zie je de resten van gebouwen overeind staan op een golvende vlakte, willekeurig verspreid als speelballen in een deinende gras- en bloemenzee. Het zijn voornamelijk de kerken die zijn blijven staan, zoals de Kerk van Sint Gregorius, waarin je nog prachtige fresco's en reliëfs treft. Ook de kathedraal is imposant, het schijnt de grootste Armeense kerk te zijn die ooit gebouwd is in Anatolië.

Ani is een prachtige opgraving om doorheen te zwerven. Het gezang van enkele vogels is het enige dat de stilte op de vlakte doorbreekt. Zonder dat je het in de gaten hebt sta je ineens in de hoofdstraat met de resten van de winkels, dan weer duikt er achter een heuveltje een ruïne op die tot nog toe aan je aandacht was ontsnapt. Helaas is de burcht nog steeds off limits. De blauwgroene grensrivier Arpacay (Akhurian) stroomt onder de opgravingen langs. De 'spookstad' Ani ligt op 45 km vanaf Kars direct aan de Armeense grens.

Sanliurfa - Harran

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Harran is een dorpje met voornamelijk Arabische inwoners ten zuiden van Sanliurfa. Vroeger was Harran een belangrijke stad op de handelsroute van Noord-Mesopotamië naar het (noord)westen en daardoor een belangrijke stopplaats voor Arabische kooplieden. Hier werden Mesopotamische afgoden vereerd, evenals de zon, maan en planeten. De kennis van de astronomie was ver gevorderd en er was een vooraanstaande filosofenschool met invloedrijke wijsgeren. De restanten van de school en een astronomietoren zijn nog te zien. Het opvallendst in Harran zijn echter de Trulli-huizen, een soort bijenkorfachtige huizen van aangestampte klei waarin de voorraden bewaard werden. Veel van de bewoners (vrouwen en mannen) dragen lila hoofddoeken, de vrouwen soms ook nog glitterjurken. Abraham schijnt ook ooit in Harran gewoond te hebben.
NB: Deze excursie wordt alleen aangeboden als de veiligheid het toelaat.

Trabzon - Stadstour (exclusief eventuele entreegelden)

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Van - Akdamar en Burcht van Van

Ter plaatse boekbaar voor € 15

In het dorpje Gevas scheep je in voor een boottochtje over het Van-meer. Dit grootste meer van Turkije heeft een oppervlakte van ruim 3700 km² en wordt omringd door hoge bergen van wel 3000 tot 4000 meter. Het meer ontstond door een uitbarsting van de vulkaan Nemrut Dagi (niet te verwarren met zijn naamgenoot bij Kahta). Lava vormde een dam rond een groot dal dat volstroomde met smeltwater uit de bergen, dat vervolgens geen kant meer op kon. Het meer bevat een hoog gehalte alkali en natriumcarbonaat, dus veel soda, en is daardoor visarm.

Het doel van de boottocht is Akdamar, een verlaten eilandje met de Armeense Kerk van het Heilige Kruis uit de tiende eeuw als belangrijkste attractie. De kerk wordt bekroond door een typische hoekige centrale koepel en heeft zandstenen buitenmuren waarop afbeeldingen uit het Oude en Nieuwe Testament te zien zijn. Na enig speuren ontdek je David en Goliath, Adam en Eva, Jonas en de walvis. Binnen zijn Armeense fresco's te zien.

Daarna bezoek je de hooggelegen burcht van Van, met zijn deels vervallen lemen torens en muren. Erg mooi, zeker met het uitzicht over de stad en het meer. De lokale bevolking komt net als wij aan het eind van de middag hier naartoe om te genieten van de wat koelere lucht en het uitzicht. Aan de voet van de burcht tref je trouwens nog een tombe aan van Abdurrahman Gazi, een lokale heilige. Dit graf wordt vooral bezocht door vrouwen die graag kinderen willen krijgen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.