Boek vóór 14 januari en krijg extra korting
header image

Familiereis ZUID-THAILAND CULTUUR & STRAND

15 dagen - v.a. € 1.817,- Boek nu

Excursies Familiereis ZUID-THAILAND CULTUUR & STRAND

8,0 (94)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de US dollar en Thaise baht. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Songkran) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Bangkok – Ochtendwandeling in ‘Old Bangkok’

Ter plaatse boekbaar € 14,-

Je maakt met een Engelstalige gids een wandeling door ‘Old Bangkok’. Je loopt door steegjes, langs markten en houten huizen en ziet de voor Thai zo belangrijke ‘geestenhuisjes’. De ‘Giant Swing’, de 200 jaar oude tempel Wat Suthat Thepwararam, het Saranrom Park  en het ‘Corrections Museum’ (vroeger dienst doend als gevangenis) staan o.a. ook op je programma.

NB: Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:00 uur: Vertrek vanaf Banglampoo
10:30 uur: Terug bij Banglampoo

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, Thaise snack
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Bangkok – Op de fiets en de boot (opgeven bij boeking!)

Te boeken voor vertrek € 49,-

Je tocht voert door de 'achterafstraatjes' en kronkelende steegjes van Bangkok. Je fietst over de grens van de bebouwde kom afgewisseld met fascinerend tropisch groen. Je ontdekt op deze manier 'het andere Bangkok': hier fiets je dwars door de natuur! Per longtailboot, waar ook de rijwielen ingaan, vaar je over de wirwar van klongs (kanaaltjes) en de Chao Phraya rivier. Je ziet waarom Bangkok soms ook wel het 'Venetië van het Oosten' wordt genoemd. Huizen op palen, vrouwen die aan de oever de was doen, plonzende kinderen...

NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn). Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers.

Excursieduur is circa 5 uur.

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, boottransfer, entreegelden, Thaise snack
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

De genoemde prijs is voor volwassenen; voor kinderen gelden lagere tarieven. Kinderen van 5 t/m 12 jaar betalen circa € 30, kinderen van 13 t/m 15 jaar betalen circa € 37.

Kanchanaburi – Elephants World

Te boeken voor vertrek € 74,-

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en rijdt naar 'Elephants World'. Dit opvangcentrum werd in 2008 opgericht voor zieke, oude en misbruikte olifanten. Hier kunnen ze genieten van hun welverdiende rust. Door je bezoek aan het park help je mee aan het behoud van de olifant.

In 'Elephants World' kun je olifanten observeren in hun natuurlijke leefomgeving. Je kunt de olifanten observeren en hebt de mogelijkheid om de grijze reuzen fruit te voeren en de olifanten te aanschouwen terwijl ze spelen en zichzelf wassen in de rivier. Kom dichterbij, pak een borstel en help de dieren bij het wassen. Daarna wordt er een heerlijke, gevarieerde lunch verzorgd met internationale en Aziatische gerechten. In de namiddag is het tijd om afscheid te nemen van de olifanten en word je teruggebracht naar het hotel in Kanchanaburi.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00-08:45 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00-17:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: lunch, transfers, entreegeld, lokale gids
Niet inbegrepen: boottransfer (indien je verblijft bij een accommodatie zoals Jungle Rafts), drankjes, fooi

De genoemde prijs is voor volwassenen. Voor kinderen t/m 11 jaar geldt een bedrag van € 47.