header image

Familiereis ZUID-THAILAND CULTUUR & STRAND

15 dagen - v.a. € 1.595,- Boek nu

Excursies Familiereis ZUID-THAILAND CULTUUR & STRAND

8,0 (94)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de US dollar en Thaise baht. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Songkran) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Bangkok - Wandeling oud Bangkok

Ter plaatse boekbaar € 24,-

Je maakt met een Engelstalige gids een wandeling door ‘Old Bangkok’. Met het openbaar vervoer reis je naar de eerste stop van de excursie, De ‘Giant Swing’. Deze enorme schommel werd oorspronkelijk gebruikt tijdens religieuze ceremonies. Nadat je de Vishnu schrijn hebt bezocht, ga je naar de Bangkok Remand Prison, een actieve gevangenis gebouwd in 1890, en de kanonnen van het Ministerie van Defensie. De Lack Muang schrijn werd door Koning Rama I gebouwd om het nieuwe deel van Bangkok te eren. Je laatste stop tijdens de ochtendwandeling is de grootste amuletmarkt van Bangkok, vlakbij Wat Mahathat. Aan het einde van de excursie ga je met het openbaar vervoer weer terug naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf hotel
12:00 uur: Terug bij hotel

Inbegrepen: transfer van/ naar hotel met openbaar vervoer, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: eten, drankjes, fooi, etc

Bangkok - Fietstour

Ter plaatse boekbaar € 50,-

Je tocht voert door de 'achterafstraatjes' en kronkelende steegjes van Bangkok. Je fietst over de grens van de bebouwde kom afgewisseld met fascinerend tropisch groen. Je ontdekt op deze manier 'het andere Bangkok': hier fiets je dwars door de natuur! Per longtailboot, waar ook de rijwielen ingaan, vaar je over de wirwar van klongs (kanaaltjes) en de Chao Phraya rivier. Je ziet waarom Bangkok soms ook wel het 'Venetië van het Oosten' wordt genoemd. Huizen op palen, vrouwen die aan de oever de was doen, plonzende kinderen...

NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Shoestring op reis zijn). Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers.

Excursieduur is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, boottransfer, entreegelden, Thaise snack
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

De genoemde prijs is voor volwassenen; voor kinderen gelden lagere tarieven.

Bangkok - Stadstour

Ter plaatse boekbaar € 50,-

Tijdens de stadstour Bangkok verken je deze bruisende stad met het openbaar vervoer en zul je keer op keer verbaasd staan van de schoonheid van de monumenten die Bangkok rijk is. Het “Grand Palace” is in 1782 gebouwe en wastot 1925 een van de residenties van de koninklijke familie. Vandaag de dag wordt het paleis alleen nog voor ceremoniële doeleinden gebruikt. Het hoogtepunt van het paleis is ‘Phra Kaew Morakot’, de tempel van de Emerald Buddha. Niet ver van het paleis bezoek je Wat Pho, het tempelcomplex waar de 46 meter lange en met goud bedekte, liggende Boeddha kan worden bewonderd. Je gaat verder met de watertaxi naar Wat Arun, een van de mooiste tempels van Thailand. Aan het eind van de stadstour ga je met het openbaar weer terug naar het hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Duur: 3 uur en 30 minuten

Inbegrepen: transfer van/ naar hotel met openbaar vervoer, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: eten, drankjes, fooi, etc

Kanchanaburi - Elephants World (opgeven bij boeking!)

Te boeken voor vertrek € 84,-

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en rijdt naar 'Elephants World'. Dit opvangcentrum werd in 2008 opgericht voor zieke, oude en misbruikte olifanten. Hier kunnen ze genieten van hun welverdiende rust. Door je bezoek aan het park help je mee aan het behoud van de olifant.

In 'Elephants World' kun je olifanten observeren in hun natuurlijke leefomgeving. Je kunt de olifanten observeren en hebt de mogelijkheid om de grijze reuzen fruit te voeren en de olifanten te aanschouwen terwijl ze spelen en zichzelf wassen in de rivier. Kom dichterbij, pak een borstel en help de dieren bij het wassen. Daarna wordt er een heerlijke, gevarieerde lunch verzorgd met internationale en Aziatische gerechten. In de namiddag is het tijd om afscheid te nemen van de olifanten en word je teruggebracht naar het hotel in Kanchanaburi.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: lunch, transfers, entreegeld, lokale gids
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

De genoemde prijs is voor volwassenen. Voor kinderen t/m 11 jaar geldt een bedrag van € 47.

Kanchanaburi - Erawan Watervallen

Ter plaatse boekbaar € 16,-

Je bezoekt tijdens deze excursie de beroemde Erawan watervallen met zijn de smaragdgroene water. In het park bevinden zich ook verschillende indrukwekkende grotten. De omliggende bergen beschermen het park in de regentijd waardoor er minder regen valt dan in de jungles in andere delen van het land. Van september tot begin november valt de meeste regen valt in het park, de rest van het jaar is het redelijk droog. Van november tot januari kan het fris zijn. Vergeet tijdens deze excursie niet om je zwemspullen mee te nemen, het water in Erawan is heerlijk verfrissend.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
11:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi