header image

Familiereis ZUID-THAILAND CULTUUR & STRAND

15 dagen - v.a. € 1.695,- Boek nu

Excursies Familiereis ZUID-THAILAND CULTUUR & STRAND

8,0 (94)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van o.a. de Thaise baht. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Songkran) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Bangkok - Wandeling oud Bangkok

Ter plaatse boekbaar € 21,-

Je maakt met een Engelstalige gids een wandeling door ‘Old Bangkok’. Met het openbaar vervoer reis je naar de eerste stop van de excursie, de ‘Giant Swing’. Deze enorme schommel werd oorspronkelijk gebruikt tijdens religieuze ceremonies. Nadat je de Vishnu schrijn hebt bezocht, ga je naar de Bangkok Remand Prison, een actieve gevangenis gebouwd in 1890, en de kanonnen van het Ministerie van Defensie. De Lack Muang schrijn werd door Koning Rama I gebouwd om het nieuwe deel van Bangkok te eren. Je laatste stop tijdens de ochtendwandeling is de grootste amuletmarkt van Bangkok, vlakbij Wat Mahathat. Aan het einde van de excursie ga je met het openbaar vervoer weer terug naar je hotel. 

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf hotel
12:00 uur: Terug bij hotel

Inbegrepen: transfer van/ naar hotel met openbaar vervoer, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: eten, drankjes, fooi, etc

Bangkok - Fietstour (opgeven bij boeking)

Te boeken voor vertrek € 48,-

Je tocht voert door de 'achterafstraatjes' en kronkelende steegjes van Bangkok. Je fietst over de grens van de bebouwde kom afgewisseld met fascinerend tropisch groen. Je ontdekt op deze manier 'het andere Bangkok': hier fiets je dwars door de natuur! Per longtailboot, waar ook de rijwielen ingaan, vaar je over de wirwar van klongs (kanaaltjes) en de Chao Phraya rivier. Je ziet waarom Bangkok soms ook wel het 'Venetië van het Oosten' wordt genoemd. Huizen op palen, vrouwen die aan de oever de was doen, plonzende kinderen...

NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn). Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers.

Excursieduur is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, boottransfer, entreegelden, Thaise snack
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

De genoemde prijs is voor volwassenen; voor kinderen gelden lagere tarieven.

Bangkok - Stadstour

Ter plaatse boekbaar € 45,-

Tijdens de stadstour Bangkok verken je deze bruisende stad met het openbaar vervoer en zul je keer op keer verbaasd zijn door de schoonheid van de monumenten die Bangkok rijk is. Het “Grand Palace” is in 1782 gebouwd en was tot 1925 één van de residenties van de koninklijke familie. Vandaag de dag wordt het paleis alleen nog voor ceremoniële doeleinden gebruikt. Het hoogtepunt van het paleis is ‘Phra Kaew Morakot’, de tempel van de Emerald Buddha. Niet ver van het paleis bezoek je Wat Pho, het tempelcomplex waar de 46 meter lange en met goud bedekte, liggende Boeddha kan worden bewonderd. Je gaat verder met de watertaxi naar Wat Arun, één van de mooiste tempels van Thailand. Aan het eind van de stadstour ga je met het openbaar vervoer weer terug naar het hotel. 

Excursieduur (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 3 uur en 30 minuten

Inbegrepen: transfer van/ naar hotel met openbaar vervoer, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: eten, drankjes, fooi, etc

Kanchanaburi - Erawan watervallen

Ter plaatse boekbaar € 14,-

Je bezoekt tijdens deze excursie de beroemde Erawan watervallen, met zijn de smaragdgroene water. In het park bevinden zich ook verschillende indrukwekkende grotten. De omliggende bergen beschermen het park in de regentijd, waardoor er minder regen valt dan in de jungles in andere delen van het land. Van september tot begin november valt de meeste regen in het park, de rest van het jaar is het redelijk droog. Van november tot januari kan het fris zijn. Vergeet tijdens deze excursie niet om je zwemspullen mee te nemen, het water in Erawan is heerlijk verfrissend. 

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
11:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kanchanaburi - Somboon Legacy Foundation Olifantenkamp (opgeven bij boeking!)

Te boeken voor vertrek € 80,-

Olifantentoerisme is big business en niet zelden worden in kampen opgevangen olifanten intensief gebruikt om toeristen te vermaken. De Somboon Legacy Foundation in Kanchanaburi is anders. Hier kun je namelijk niet op de rug van de olifant een ritje maken of de olifanten wassen in de rivier. Bij de Somboon Legacy Foundation observeer je deze machtige dieren in beschermde omgeving en leer je vooral ook veel. Zo leer je over de gewoontes en de zware omstandigheden waarin de twee olifanten van de stichting, Kammoon en Malee, leefden voordat ze bij de Somboon Foundation kwamen. Je helpt de mahouts, de verzorgers van de olifanten, met het bereiden van de favoriete snacks van de olifanten; kruidenbalen. Daarna help je met het kappen van banagras (of olifantsgras), een van de favoriete maaltijden van olifanten. In het interactieve olifantenmuseum kun je vervolgens leren over de verschillende olifanten wereldwijd, hun gedrag en eetgewoontes en de uitdagingen die mens en olifant wachten om samen te kunnen leven. Aan het eind van de dag kun je vanaf het terras zien hoe de olifanten in de Kwai-rivier spelen en badderen.

De genoemde prijs is voor volwassenen; voor kinderen tot en met 11 jaar oud geldt een tarief van € 18 pp.