header image

Rondreis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR

22 dagen - v.a. € 4.501,- Boek nu

Excursies Rondreis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR

8,5 (40)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het zakgeld. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld.
Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 8 deelnemers. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Ook lokale prijsstijgingen kunnen het gevolg zijn van een stijging in de genoemde prijzen.

Baringomeer - bezoek Pokot dorp

Ter plaatse boekbaar € 20,-

Bezoek onder leiding van een lokale gids een dorp van de stam de Pokot.
Je krijgt een kijkje in hun dagelijkse leven. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Baringomeer - boottocht

Ter plaatse boekbaar € 20,-

De namiddag (of vroeg in de ochtend!) leent zich uitstekend voor het maken van een relaxte excursie op het Baringo-meer. Vanaf een bootje kun je op je gemak de nijlpaarden en krokodillen spotten die zich in het warme water van het meer thuisvoelen. De 'vogelaars' komen 100% aan hun trekken, daar in en rondom het Baringomeer 240 vogelsoorten zijn geteld, waaronder ooievaars, ijsvogels en reigers. De meest indrukwekkende is natuurlijk Afrika's trots: de zeearend. De bootjongens zullen hen zeker verleiden tot een duikvlucht vlak voor de boot om wat vis te verorberen. Zie hun snelheid maar eens te 'bevriezen' op de gevoelige plaat!

Baringomeer - vogeltocht

Ter plaatse boekbaar € 15,-

De 'vogelaars' komen 100% aan hun trekken, daar in en rondom het Baringomeer 240 vogelsoorten zijn geteld, waaronder ooievaars, ijsvogels en reigers. Onder begeleiding van een lokale gids kan er in de vroege ochtend een 3 uur durende natuurwandeling gemaakt worden in de omgeving.

Mto wa Mbu - bezoek Cultural village dorp

Ter plaatse boekbaar € 25,-

In Mto Wa Mbu is het mogelijk om een cultural village walk te maken. Onder begeleiding van een lokale gids bezoek je een aantal lokale gemeenschappen. In de omgeving zijn veel bananenbomen waar ze de locale delicatesse van maken: bananenbier! Je krijgt uitleg hoe het gemaakt wordt, en uiteraard mag je ook proeven. Een groot deel van de opbrengst komt ten goede aan de lokale bevolking. 

Lunch is inbegrepen in deze excursie.

Zanzibar - Prison Island snorkelen

Ter plaatse boekbaar € 65,-

Bij Prison Island leven reuzenschildpadden. Je maakt een tocht met een bootje naar Prison Island waar iedere dag rond 10 uur de reuzenschildpadden worden gevoederd. Daarna bestaat de mogelijkheid om te genieten van de onderwaterwereld: snorkelen tussen de schildpadden en andere tropsiche vissen. Prison Island is een mooi gebied om te snorkelen.

Zanzibar - stadswandeling Stonetown

Ter plaatse boekbaar € 25,-

Onder begeleiding van een lokale gids kun je een stadswandeling door Stone Town maken. Je loopt door een wirwar van kleine, nauwe steegjes waar je een indruk krijgt van het rijke verleden van Zanzibar. Sommige deuren zijn prachtig bewerkt. Tevens breng je een bezoek aan de lokale markt.