Rondreis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR
22 dagen - v.a. €3 895 Boek nu

Excursies Rondreis KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het zakgeld. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld.
Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen gebaseerd op het prijspeil van november 2016. Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Ook lokale prijsstijgingen kunnen het gevolg zijn van een stijging in de genoemde prijzen.

Baringomeer - bezoek Pokot dorp

Ter plaatse boekbaar voor € 15

Bezoek onder leiding van een lokale gids een dorp van de stam de Pokot.
Je krijgt een kijkje in hun dagelijkse leven. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Baringomeer - boottocht

Ter plaatse boekbaar voor € 25

De namiddag (of vroeg in de ochtend!) leent zich uitstekend voor het maken van een relaxte excursie op het Baringo-meer. Vanaf een bootje kun je op je gemak de nijlpaarden en krokodillen spotten die zich in het warme water van het meer thuisvoelen. De 'vogelaars' komen 100% aan hun trekken, daar in en rondom het Baringomeer 240 vogelsoorten zijn geteld, waaronder ooievaars, ijsvogels en reigers. De meest indrukwekkende is natuurlijk Afrika's trots: de zeearend. De bootjongens zullen hen zeker verleiden tot een duikvlucht vlak voor de boot om wat vis te verorberen. Zie hun snelheid maar eens te 'bevriezen' op de gevoelige plaat!

Baringomeer - vogeltocht

Ter plaatse boekbaar voor € 15

De 'vogelaars' komen 100% aan hun trekken, daar in en rondom het Baringomeer 240 vogelsoorten zijn geteld, waaronder ooievaars, ijsvogels en reigers. Onder begeleiding van een lokale gids kan er in de vroege ochtend een 3 uur durende natuurwandeling gemaakt worden in de omgeving.

Mto wa Mbu - bezoek Cultural village dorp

Ter plaatse boekbaar voor € 20

In Mto Wa Mbu is het mogelijk om een cultural village walk te maken. Onder begeleiding van een lokale gids bezoek je een aantal lokale gemeenschappen. In de omgeving zijn veel bananenbomen waar ze de locale delicatesse van maken: bananenbier! Je krijgt uitleg hoe het gemaakt wordt, en uiteraard mag je ook proeven. Een groot deel van de opbrengst komt ten goede aan de lokale bevolking. 

Nanyuki - paardrijden (per uur)

Ter plaatse boekbaar voor € 20

Voor 1 uur paardrijden zijn de kosten ongeveer € 20
Voor 2 uur paardrijden zijn de kosten ongeveer € 17,50
Voor 3 uur paardrijden zijn de kosten ongeveer € 15

In de omgeving van Mt Kenya, bestaat de mogelijkheid om paard te rijden onder begeleiding van een lokale gids. Je rijdt naar de grotten waar de Mau Mau strijders zich schuilhielden.

Nanyuki - wandeling Mau-Mau grotten

Ter plaatse boekbaar voor € 15

De prijs voor de wandeling naar de Mau-mau grotten is afhankelijk van de groepsgrootte. De richtprijs van € 15 per persoon is gebaseerd op deelname van 3 - 4 mensen.
Je loopt door een bosrijk gebied in de omgeving van Mount Kenya. Je brengt een bezoek aan de grotten waar de Mau-Mau strijders zich schuilhielden.

Zanzibar - kruidentour

Ter plaatse boekbaar voor € 30

Laat je verrassen door de diversiteit aan kruiden en specerijen die Zanzibar te bieden heeft.
Eerst ga je lunchen bij een lokaal restaurant waarna je, onder begeleiding van een lokale gids, naar de markt gaat. Je krijgt uitleg over de diverse kruiden en specerijen.
 

Zanzibar - Prison Island snorkelen

Ter plaatse boekbaar voor € 50

Bij Prison Island leven reuzenschildpadden. Je maakt een tocht met een bootje naar Prison Island waar iedere dag rond 10 uur de reuzenschildpadden worden gevoederd. Daarna bestaat de mogelijkheid om te genieten van de onderwaterwereld: snorkelen tussen de schildpadden en andere tropsiche vissen. Prison Island is een mooi gebied om te snorkelen.

Zanzibar - stadswandeling

Ter plaatse boekbaar voor € 20

Onder begeleiding van een lokale gids kun je een stadswandeling door Stone Town maken. Je loopt door een wirwar van kleine, nauwe steegjes waar je een indruk krijgt van het rijke verleden van Zanzibar. Sommige deuren zijn prachtig bewerkt. Tevens breng je een bezoek aan de lokale markt.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.